2019 m. vasario 11 d. - 3 min skaitymo

Kas geriau, SEO ar mokama reklama (PPC) ?

SEO ar mokama reklama (PPC - angl - "Pay per click"), tai amžinas klausimas, kuris kyla visiems elektroninio verslo savininkams. Abu pasirinkimai - puikūs ir būtini e-verslui, tačiau viskas remiasi skaičiavimais.

SEO, tai laiko ir strategijos reikalaujantis procesas, kuris turi ilgalaikius ir tikrai efektyvius rezultatus, kai PPC - greitas, į rezultatus orientuotas procesas.

SEO ar mokama reklama e-parduotuvei?

SEO internetinei parduotuvei

Dažniausiai mes visi einame į „Google“ ir ieškome norimos prekės ar paslaugos. Gauname galybę rezultatų, kurie priklauso nuo įvairių veiksnių. Deja, bet laimi tik pirmosios pozicijos, nes retas vartotojas pereina į antrą, trečią ar dar gilesnį paieškos puslapį.

SEO optimizacija padeda iškelti norimą produktą, paslaugą į aukštesniais pozicijas natūralioje paieškoje, tačiau, ne viskas taip paprasta ir retas pagalvoja, jog:

  • Tai ilgas ir sudėtingas procesas;
  • Paieškos algoritmas nuolatos tobulinimas ir kiekvienas atnaujinimas gali atnešti staigių rezultatų kritimų (atliekant tinkamai, tai gali būti minimalūs svyravimai);
  • Didžiausia SEO įtaka - turinys. Deja, tai retas nori investuoti į turinio rinkodarą;
  • Sunkiau pamatuojamas atsiperkamumas (ROI);

Deja, tai procesas, kuris gali pareikalauti nemažų investicijų, sunku išmatuoti atsiperkamumą ir reikalauja daug laiko, tačiau... Tai padeda optimizuoti Jūsų išlaidas reklamai (mokama reklama gyvuoja, kol mokame, o konkurencija didelė). Pasiekus optimalius rezultatus - pirmąjį paieškos puslapį Jus turite užtikrintą vartotojų srautą, kurie generuoja pardavimus be jokios reklamos.

Mokama reklama (PPC)

Deja, tai brangus procesas, tačiau generuojantis greitus rezultatus. Tai procesas, kuris reikalauja daug išminties, daug skaičiavimų ir turimų rezultatų analizavimo. Žinoma, taikant viską protingai, Jus galite gauti daug didesnę naudą, nei SEO.

Kylančios reklamos kainos (konkurencija auga su populiariausiais raktažodžiais) didina išlaidas ir verčia ieškoti alternatyvų, balansuoti, tačiau tai tikrai turi žavių pliusų:

  • Itin greiti rezultatai;
  • Aiškus atsiperkamumas ir reklamos kompanijos efektyvumo įvertinimas
  • Galite nebijoti atnaujinimų.
  • Lengviau eksperimentuoti su raktažodžiais

Mano akimis, tai didžiausias pliusas - greitis ir skaidrumas. Turėdami biudžetą reklamai, galite sulaukti pardavimų per keletą valandų. Eksperimentuoti ir dirbti su raktažodžiais koreguojant tai kas savaitę ar net dieną. Tai lankstu, efektyvu, greita, tačiau brangu.

Ką pasirinkti - SEO ar PPC?

Rekomenduočiau pasirinkti abu variantus. Siekiant greitų rezultatų mes neišsiversime be mokamos reklamos (Adwords, Facebook). Net ir žiūrint metus į priekį, tai turime labai konkurencingų raktažodžių, kurių iškėlimas natūralioje paieškoje būtu labai brangus ir klausimas ar vertas.

Tačiau, neįsivaizduoju elektroninės parduotuvės, kuri neturi ilgalaikės SEO strategijos (metai / du į priekį) siekiant įsitvirtinti su smulkesniais raktažodžiais. Tai raktažodžiai, kurie generuos Jums papildomo srauto ir pardavimų, tačiau nekainuos didelių investicijų ir nereikalaus ilgo laiko tarpo.

Ilgalaikė SEO strategija užtikrins Jums natūralų augimą ir leis sutaupyti biudžetą reklamai, kurį galėsite efektyviai nukreipti į konkurencingus raktažodžius. Tai vienareikšmiškai būtinas dalykas kiekvienai e-parduotuvei, kuri planuoja ir siekia ilgalaikių rezultatų, nes būtu liūdna, jeigu atjungus reklamą sustotu didžioji dalis pardavimų?

Planuokite SEO strategiją, analizuokite ir bandykite efektyvius raktažodžius su mokama reklama ir raskite tinkamiausią vidurkį, kuris padės Jums augti, gerinti pozicijas ir uždirbti.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku