2016 m. vasario 26 d. - 3 min skaitymo

Nauja PrestaShop versija - 1.7

Naujovės naujovės naujovės! Tikriausiai jau girdėjote, jog PrestaShop komanda rengia radikaliai pasikeitusią ir patobulintą naująją PrestaShop versiją: 1.7.0.0. Kaip patys įvardija, tai "Major" atnaujinimas. O ką tai reiškia mums? Pamėginkime apžvelgti būsimas naujoves ir teigiamas , neigiamas puses.

Nauja PrestaShop versija

Prie naujosios versijos dirbo įvairių sričių specialistai: programuotojai, analitikai, dizaineriai, turinio specialistai, vadybininkai ir žinoma... Visų šių specialistų pagrindinis tikslas - panaudoti sukauptą patirtį ir sukurti kuo įmanomą geresnę naująją versiją. Vienas iš principų, jog PrestaShop 1.7 versiją ruošė remiantis taisykle: "Keep it simple stupid". Jog viskas būtu kuo paprasčiau ir patogiau. Pats asmeniškai tikrai pritariu šiai taisyklei, visgi sistema naudojasi galybę skirtingų šalių, tai kūrėjai privalo užtikrinti paprastumą, jog visiems tiktu ir pritiktu.

Taigi, kas naujo?

- Nauja ir patogi puslapio aplinka ir pats valdymas. Buvo nemažai nusiskundimu, jog sudėtinga kurti naujas prekes, valdyti kainų politiką, problemos dėl paslaugų - prekių. Daug neatskleidžiama, tačiau galime tikėtis nemažų pakeitimų prekės kūrime , redagavime. O dar kiek piktų atsiliepimų apie prekių saugojimo greitį.

- Patobulintas dizaino kūrimas: PrestaShop komandos tikslas sukurti sąlygas, jog dizaineriai ir "front-side" programuotojai galėtu lengvai ir patogiai kurti itin kokybiškas ir profesionalias temas ("dizainus"). Panaudoti visą kūrybiškumą, pritaikyti naujas idėjas - nustebinti ir pačią PrestaShop komandą. Tenka pripažinti, jog dabartiniai dizainai turi išskirtinį savo valdymą ir net valdymo sistemą. Tikėkimės, jog nebereikės išradinėti dviračio, jog nebebus kuriami išskirtiniai ir skirtingi temų valdymai, o užteks planuojamų naujovių. 

- Kitas dalykas, jog turėsime ir naują, tobulesnę, modernesnę startinę temą! 

- Nauja sistemos architektūra

- Sistema naudos Symphony php frameworką

Trumpai:

  1. Nauja sistemos architektūra, paremta Symphony PHP frameworku
  2. Naujas parduotuvės dizainas ir startinė tema dizaineriams (palengvintas darbas kuriant dizainus)
  3. Atnaujintas produktų valdymas - kūrimas, redagavimas.
  4. Atnaujinta administravimo aplinka.

Sistemos atnaujinimas į 1.7 versiją

PrestaShop komanda iš karto perspėja, jog tai bus nelengvas procesas. Senasis Jūsų naudojamas dizainas - netiks. Kadangi senoji versija dizaine naudojo smarty šablono kalbą, o naujoji naudoja - twig šablono kalbą, tai pirminis iššūkis ir didelė problema... Tiesa sakant, laukia begalo didelis darbas viską persirašyti.

Kitas dalykas - moduliai. Identiška problema, kaip ir temoje. Tačiau, čia kiek lengviau viską pritaikyti ir suderinti.

Visgi, jeigu naudojate įprastą PrestaShop šabloną ir norėsite atsinaujinti ir naudoti naująjį, tai manau jog didelių problemų nekils. Tiesiog reikės pasidaryti duomenų eksportavimą ir importavimą į naująją sistemos versiją. Persižiūrėti funkcionalumą ir jeigu kažko trūks - pasipildyti.

Apibendrinimas

Pats asmeniškai laukiu naujosios versijos ir tikiuosi, jog bus išspręstos problematiškos ar nors patobulintos problematiškos vietos. Žinoma, visada malonu sulaukti atnaujinimų ir akiai malonių pasikeitimų, patogesnio valdymo, tai visiems, kurie ruošiatės atsidaryti el.parduotuvę - būkite kantrūs ir palaukite dar keletą mėnesių. Nors naujoji versija turėtu išeiti visai neužilgo, tačiau patys žinome, jog pirmosiomis savaitėmis kyla įvairių klaidų, o po keletos mėnesių jau bus išleista stabili, nauja versija.

Išvaizda

Prestashop 1.7 versijos išvaizda
Prestashop 1.7 versijos išvaizda
Prestashop 1.7 versijos išvaizda
Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku