2019 m. vasario 16 d. - 2 min skaitymo

Pagreitinkite elektroninę parduotuvę naudojant WebP paveikslėlius

Pripažinsiu, jog visai neseniai sulaukiau užklausos dėl "WebP" paveikslėlių naudojimo ir deja.. mano patirtis šiuo klausimu buvo visiškas nulis. Žinoma, pasižymėjau šį klausimą ir nusprendžiau pasidomėti plačiau.

Naujas paveikslėlių formatas svetainėms - "WebP"

„WebP“ - tai modernus vaizdo formatas, užtikrinantis puikius "lossless" ir "lossy" paveikslėlių kompresinimo rezultatus. Naudojant šį paveikslėlio formatą galite užtikrinti gerą paveikslėlių kokybę, mažą svorį ir žinoma - padaryti savo elektroninę parduotuvę kur kas greitesnę! Tai ypač aktualu kalbant apie elektroninės parduotuvės mobiliąją versiją.

Teoriškai, tai nėra naujas paveikslėlių formatas, nes Google šį formatą vysto nuo 2010 m, tačiau tai augo ir plėtojosi ganėtinai lėtai, tačiau per pastaruosius metus viskas pasikeitė dėl tikrai įtikinamų rezultatų.

WebP lossless paveikslėliai yra 26% lengvesni lyginant su PNG formatu. WebP lossy paveikslėliai 25-35% lengvesni lyginant su JPG formato paveikslėliais.

Lossless WebP pilnai palaiko skaidrius paveikslėlius (angl - "transparency"), kas turi įtakos tik 22% papildomais baitais. Jeigu lygintumėm skaidraus paveikslėlio kompresinimą tarp WebP ir PNG formato, tai vidutiniškai gausime 3x lengvesnį paveikslėlį. Tai ne tik sutaupys Jums vietos, pagreitins Jūsų elektroninę parduotuvę, tačiau ir pagerins Jūsų parduotuvės vertinimą Google sistemoje, kas teoriškai turi įtakos ir Jūsų SEO rezultatams!

PrestaShop elektroninių parduotuvių greičio optimizacija

Kaip WebP paveikslėlių formatas veikia?

Lossy WebP kompresinimas naudoja nuspėjamą paveikslėlio kodavimą, tai identiškas metodas, kurį naudoja VP8 vaizdo kodeksai suspausti "keyframes" vaizdo įrašuose. Nuspėjamasis kodavimas naudoja šalia esančių pikselių blokų reikšmes, kad prognozuotų kitų pikselio blokų reikšmes, ir tada koduoja tik skirtumą. Skamba sudėtingai? Tikrai taip, bet šis metodas leidžia ženkliai sumažinti paveikslėlių svorį ir pagerinti vartotojų naršančių mobiliais įrenginiais patirtį.

WebP palaikymas

WebP natūraliai palaikomas su Google Chrome, Firefox, Edge ir Operos naršyklėmis. Žinoma, tai tik laiko klausimas, kai šis formatas bus palaikomas visur ir visų.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku