2018 m. spalio 16 d. - 4 min skaitymo

Elektroninių parduotuvių SEO optimizavimas

Ne paslaptis, jog geros pozicijos natūralioje paieškoje turi galybę pliusų, kaip: didesnis srautas, didesni pardavimai ir žinoma - sutaupytos investicijos į mokamą reklamą. Dalinai, tai gali lemti vystomo verslo sėkmę, nes didžiąją dalį  pardavimų pasiima pirmosios pozicijos. Visiems kyla klausimas, kaip išsikovoti geresnes pozicijos natūralioje Google paieškoje ir sulaukti daugiau pardavimų? 

Elektroninių parduotuvių SEO optimizacija

Pradėkime nuo to, jog visur minima skambi frazė - SEO (angl - "Search engine optimization") arba paieškos sistemų optimizacija. Kas tai ir kuo tai susija su geresnėms pozicijomis ir tikslu parduoti daugiau? Paprastai, tai svetainės pritaikymas, optimizavimas, jog elektroninė parduotuvė atitiktu reikiamas taisykles ir standartus. Atlikus parduotuvės optimizaciją galime tikėtis, jog įvedus į "Google" paiešką norimą frazę mes būsime pirmose pozicijose.

Straipsnyje norėčiau plačiau aptarti apie dabartines 2018 m. SEO rekomendacijas, nerašytas taisykles ir taikomus principus, jog pagerintumėm SEO.

PrestaShop SEO optimizacija

Internetinės parduotuvės optimizavimas

Elektroninės parduotuvės optimizacija - ilgas ir tikrai sudėtingas procesas, nes įprastai tai sudaro galybę skirtingų puslapių, kategorijų, kas apima daug skirtingų raktažodžių ir sudaro konkurenciją tarp skirtingų parduotuvių. Tačiau, asmeniškai galvoju jog didžiausias dėmesys turėtu būti skiriamas kategorijoms. Mūsų klientai internete retai ieško tikslaus produkto modelio, o dažniausiai įveda bendrinius raktažodžius. Ieškant sporto prekių: sporto prekės. Ieškant lauko baldų: lauko baldai ar kiti raktažodžiai, kaip: batutai, riedžiai, dviračiai, bokso pirštinės ir kt..

Rekomendacijos dėl SEO optimizacijos parduotuvės kategorijoms:

  • Įvertinkite, ar tinkamas kategorijos pavadinimas ir žmogus taip ieškos?
  • Patikrinkite kategorijos meta title aprašymą (aprašymo ilgis, kokybė)
  • Patikrinkite kategorijos meta description aprašymą (aprašymo ilgis, kokybė, ar išlaiko bendrumą tarp pavadinimo, meta title ir meta description)
  • Visi mėgsta kokybišką ir unikalų turinį. Aprašykite savo kategorijas. Tai padidins teksto kiekį puslapyje ir galėsite išnaudoti tekstą kliento edukacijai, pardavimų skatinimui
  • Patikrinkite, ar kategoriją sudaro geri produktai: raktažodžiai pavadinimuose, nuotraukų pavadinimai, ALT aprašymai
  • Patikrinkite kategorijos H1, H2, H3 žymes
  • Patikrinkite, jog visi kategorijoje naudojami paveikslėliai turėtu ALT tekstą ir tai papildyti nuosekliai Jūsų kategorijos pavadinimą, meta aprašymus, bendrą aprašymą.

Pats pagrindinis principas, jog tai būtu nuoseklu ir natūralu. Jeigu mūsų pavadinimas: sporto prekės, tai H1 turime atvaizduoti pavadinimą, H2: sporto prekės internetu, meta aprašymuose turime pabrėžti pagrindinį raktažodį ir papildomas turinys turi tai pabrėžti.

Produkto SEO optimizacija

Jeigu įsigilinome į aukščiau išvardintus principus, tai aprašant produktą bus tikrai lengviau! Produktas tik vienas ir labai tikslus. Jeigu klientas ieškos tikslaus produkto - jau mūsų šansai didesni, jeigu turėsime tiksliai apsirašę pavadinimą, meta duomenis, o papildomas aprašymas sustiprins visa tai.

Kaip supratote - galioja identiški principai, tačiau norėčiau paminėti dar kelis faktus, kurie tikrai pagerins Jūsų parduotuvės produktų SEO:

  • Kokybiškos produkto nuotraukos (nepamirškite įvesti nuotraukos aprašymą varijuojant tekstus ir raktažodžius)
  • Video apžvalga apie produktą
  • Klientų atsiliepimai ir įvertinimai
  • Produkto specifikacijos, savybės ir platus, informatyvus aprašymas

Išvardijau pagrindinius dalykus, tačiau ir sudėtingiausius (neskaitant prekės aprašymo ir detalių specifikacijų). Taip, tai laiko reikalaujantys darbai, tačiau pamėginkite aprašyti keletą produktų išsamiau, patikrinti bendrą turinį, patikrinti H žymes, paveikslėlius, įkelti apžvalgą. Paprašykite atsiliepimų apie prekę iš neseniai įsigijusių klientų. Jus pajusite, kad produktas sulaukia daugiau dėmesio, lankomumo, pardavimų ir randamas paieškoje geriau. Kodėl?

Natūralu, jog internetinės parduotuvės tikslas - parduoti, tačiau mes privalome suteikti naudos klientui. Aplankius tokį produktą jis peržvelgs nuotraukas, įdėmiai skaitys aprašymą, palygins specifikacijas, atsižvelgs į paliktus prekės atsiliepimus ir praleis mažiausiai penkias minutes svetainėje. Tai natūraliai gerins mūsų svetainės rodiklius, o paieškos robotai matys, jog svetainė lankoma, klientai užsibūna ir tai tikrai naudingas puslapis, turinys unikalaus ir vertingo turinio, kuris privalo būtu pirmose pozicijose.

Naudingi SEO įrankiai

Kartais sunku įvertinti puslapį be papildomų įrankių, kurie sufleruoja, kuris raktažodis populiaresnis, koks aprašymo ilgis ar įvertintu bendrą puslapio SEO rezultatą.

  • Google keyword planner - įvertina raktažodžių populiarumą ir kiek susilaukia paieškų Googleje. Puikus įrankis, jog nuspręstumėt: sporto prekės ar sporto prekes ar sporto prekės internetu.
  • Google trends - sekantis puikus Google įrankis, kuris padeda palyginti raktažodžių tendencijas, populiarumą pagal šalį, miestą ir kitus kriterijus.
  • Gryna SEO biblioteka - https://moz.com/learn/seo/on-site-seo , kurią aplankius ir perskaičius turinį sužinosite tikrai plačiau apie vidinį SEO, pagrindinius reikalavimus ir menkiausias smulkmenas. Rekomenduoju skirti keletą vakarų ir įsigilinti. Tai tikrai padės Jūsų internetinei parduotuvei.
  • Įdomu, ar SEO pozicijos auga, krenta? Norite palyginti su konkurentais? Nemokamas SEO įrankis, kuris padės sekti projekto raktažodžius: https://serphost.com/
  • Kyla klausimų, ar gerai paruošėt produkto puslapį? Kategorijos puslapį? Taip, pačiam sunku įvertinti. Pasinaudokite kokybiškais ir nemokamais internetiniais įrankiais, kaip: https://seositecheckup.com/

SEO - vienas populiariausių raktažodžių, todėl tikrai, internetinių įrankiu gausu nuo mokamų iki nemokamų. Pasidalinau savo įrankiais, tačiau tikrai yra geresnių. Skirkite tam laiko ir atsirinkite Jums tinkamiausius įrankius.

SEO optimizacijos apibendrinimas

Tai labai plati tema ir ką aptarėm, tai keletas smulkių patarimų, ko laikausi pats. Eilę metų matome Google atnaujinimus, kurie nuosekliai pereina prie kokybiško turinio ir svetainių, kurie kuria tokį turinį. Internetas - didelis šiukšlynas ir suprantama, jog Google nori tai tvarkyti ir tai daro.

Rekomenduočiau rinktis kokybės variantą ir laukti ilgalaikėje perspektyvoje geresnių rezultatų, nei remtis diskutuotinais metodais ir siekti trumpalaikių rezultatų.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku