2016 m. gegužės 18 d. - 3 min skaitymo

Trys patarimai, kaip sukurti sėkmingą el.parduotuvę

Pastaraisiais metais e - komercijos sritis itin sparčiai auga, plečiasi, o pardavimų sumos - auga. Ir auga itin stipriai. Tačiau ar visiems? Deja, ne. Pateiksiu tris savo patarimus, kurie manau itin reikšmingi siekiant sukurti sėkmingą elektroninę parduotuvę.

Žinau, jog tikrai ne visi sutiksite su šiais patarimais, tačiau dirbant su e - komercijos sritimi, tai mano pastebėjimai ir didžiausios klientų klaidos.

PrestaShop el.parduotuvė

1. Neskubėkite pasileisti

Skamba keistai? Laikas toks brangus, konkurencija didelė, reikia viską atlikti dabar ir greitai. Net nekalbu apie klientus, kurie nori greitai ir pigiai. Tačiau, net klientai, kurie turi pinigų ir pasirenge investuoti negali paskubinti šio proceso. Manau, tai viena iš didžiausių nesėkmių, kai klientai skuba ir paleidinėja parduotuvę neatlikus visų namų darbų. 

Siekiant įkurti sėkmingą parduotuvę manau, jog privalo būti išdirbta kiekviena parduotuvės dalis pradedant techniniais sprendimais ir baigiant reklamomis (mokamos, socialiniai tinklai ir kitos). Neskubinkite parduotuvės paleidimo. Ar pastebėjote, jog vieniems sekasi itin gerai, o kitų projektai visiškas fiasko? Kiekvienas mūsų sprendimas turi įtakos sėkmei. Kiekviena mūsų klaida turi įtakos sėkmei. 

2. Klientai

Tenka pastebėti, jog dažnai klientas nori visokių "nesamonių". Jam patiko vienoje parduotuvė vienas dalykas, kitoje - kitas, o jeigu dar įdiegus kokią sistemą, kaip PrestaShop pasiūlo visokio funkcionalumo - tai viską palikime, visko reikia, viskas reikalinga. Griežtai sakau ne...

Mes privalome susikoncentruoti į savo klientus, į savo tikslinę auditoriją. Visai neseniai išgirdau protingus žodžius - ne visada didelis srautas generuoja didelius pardavimus. Mums nereikia orientuotis į visus. Mums reikia orientuotis į savo būsimus klientus, pirkėjus, į savo tikslinę auditoriją. 

Kaip orientuotis į tai? Analizuokime savo klientus, jų pomėgius. Pardavinėjame moteriškus drabužius. Kas moterims aktualu? Manau aktualu ne kiek kaina, o įvairios smulkmenos - smulki dovanėlė perkant prekę, nemokamas siuntimas, kaupiami taškai. Galbūt konsultacija? O galbūt nuolatinės nuolaidos? Žinoma, tai tik keletas būdu. Teko dirbti prie projekto, kuris ilgą laiką negeneravo jokių pajamų... Srautas buvo ganėtinai geras, tačiau žmonės nepirkdavo. Pridėjus papildomą navigaciją, kuri padėdavo klientams išsirinkti prekes pagal lytį, amžių ir tikslus - pardavimai ne tik prasidėjo, tačiau ir viršijo visus lūkesčius. Atrodo smulkmena, bet...

3. Testavimas

Tikriausiai nuobodžiausia dalis ir apskritai? Kartą padariau, veikė, kam man dar kažką bandyti? Programuotojas viską ruošė, tai tikrai turi viskas veikti. Deja... Dar visai neseniai teko bendrauti su kolega, kuris dirba įmonėje ir pasakojo apie merginą, kuri tiesiog atranda viską! Taip gerai išmano savo sritį, suprantą procesą ir apgalvoja visus niuansus ir atranda ne vieną klaidą. O atrodo jau viskas buvo gerai. Investuokime į tai laiko ir pasistenkime, jog ne klientas atliks šią dalį. 

Parduotuvės testavimas

Testuokite parduotuvės navigaciją, vartymo greitį (fiksuokite problematiškas vietas, pasiūlykite programuotojai peržvelgti ir paanalizuoti tas vietas), testuokite naršymą per prekes, kategorijas, prekių paiešką. Išbandykite šimtą kartų pirkimą įvairiomis sąlygomis: skirtingos prekės, kombinacijos, siuntimas, mokėjimas. Peržvelkite ką klientas gauna, kaip klientui viskas pateikiama. 

O trumpai - galvokite ir elkitės kaip klientas ir žiūrėkite kas gerai, kas blogai. Kuo daugiau testuosite, analizuosite - tuo geresnę parduotuvę turėsite ir išvengsite nemalonių situacijų. 

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku