2019 m. sausio 8 d. - 2 min skaitymo

2018 m. įvertinimas e-komercijoje

2018 metai e-komercijoje

Balandžio mėnesis, o mus pradėjo lepinti pirmoji šiluma. Tai ankstyva šiltojo sezono pradžia, kas reiškia, jog žmonės tapo aktyvesni, daugiau laiko gamtoje, daugiau pramogų ir žinoma.. Mažiau laiko prie kompiuterio ir mažiau pirkinių. Ir taip 2018 m. šiltasis sezonas pasibaigė tik spalį - lapkritį? Buvo tikrai ilgas ir gražus periodas.

Straipsnis apie e-komerciją, o kalbame apie orus? Taip, nes mano akimis, jog tai buvo reikšmingiausias metų įvykus, kuris didžiajai daliai pardavėjų stipriai pakenkė ir 2018 m. pristabdė e-komercijos augimą. Po šaltų ir lietingų metų mes turėjome šiltus, gražius orus kas paskatino žmones keisti įpročius ir išleistu pinigus pramogoms. O gal visas e-komercijos bumas pradėjo lietėti visame pasaulyje?

2018 m. e-komercijos apžvalga

E-komercijos rodikliai europoje

Kaip taisyklė, jog rinkos dėsniai tikrai nepaliečia visų, tačiau didžioji dalis, kurie vykdo prekyba internetu tikrai pajuto, jog prekyba sulietėjo, o ir pelningiausi mėnesiai neatnešė tokių gerų rodiklių ar stebinančio augimo.

Galime tik paguosti, jog tai pasijuto visoje Europoje:

  • Anglijoje 2018 m 11 mėn fiksuotas, kaip prasčiausias nuo 2011 m. (lyginimas e-komercijos augimo procentas)
  • Asos.com įvertino 2018 m, kaip silpniausio augimo metus.

O kaip Jums sekėsi 2018 m? Ar pavyko pagerinti išsikeltus tikslus? Nors vieni liūdi, jog augimas sulietėjo, tačiau vis dar fiksuojami tikri aukšti augimo procentai. Prasčiausias mėnesis Anglijos e-komercijos rinkoje fiksuoja 8,1 % augimą. Thanksgiving fiksuoja 29 % augimą, Asos.com - 14 %.

Kokie bus 2019 m?

Naturalu, jog dalis, kurie pakliuvo į sunkesnį periodą mąsto apie 2019 m. kukliau ir sumažino iškeltus tikslus. Tačiau, e-komercija auga ir kiekvienais metais didina savo rodiklius.

2021 m. prognozuojama, jog e-komercijos pardavimai padvigubins surenkamą sumą nuo 2.3$ trilijonų iki 4.4$ trilijonų! Tai tikrai skamba įspūdingai ir suteikia daugeliui motyvacijos dirbti stipriau ir patenkinti klientų poreikius.

O mes palinkėsime Jums išsikelti stiprius 2019 m. tikslus ir išnaudoti šias aukso amžiaus galimybes. Kaip tai padaryti? Sekančiame straipsnyje pamėginsime apžvelgti 2019 m. tendencijas ir kokios naujovės atkeliauja, į ką reikėtu kreipti didesnį dėmėsį, jog sulaukti geresnių rodiklių.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku