2016 m. spalio 21 d. - 2 min skaitymo

eCommerce Expo - Trumpos mintys apie Google Adwords reklamą

Mokamai reklamai "Google adwords" jau daugiau nei 16 metų. Skaičiai tikrai įspūdingi, tačiau, pats asmeniškai manau, jog dabartiniai metai "Google adwords" vieni sėkmingiausių. O tam yra ganėtinai logiškas paaiškinimas - įspūdingas el.komercijos augimas pastaraisiais metais.

Jeigu atvirai, tai prieš keletą gerų metų buvau labai skeptiškai ir prieštaringai nusiteikęs prieš adwords reklamą ir suvokiau tai kaip trumpalaikį efektą. Kol mokame didžiulius pinigus - gauname rezultatą. Pinigai baigiasi - jokios likutinės vertės. Bet! Ko toliau, to labiau mano nuomonė keičiasi. Norėčiau su Jumis pasidalinti mano asmeniniais pastebėjimais ir konferencijos medžiaga, kodėl verta investuoti į Google Adwords mokamą reklamą.

Trys svarios priežastys:

1) Konferencijoje kalbėjo UK reklamos įmonės vadovas, kuris atstovauja tokius prekės ženklus: Calvin Klein, Naked wines, Amara, Shinola ir kiti (http://www.geniegoals.co.uk/) ir Google adwords atstovė Lucia. Tai ši mintis "priežastis" man labai gerai įsidėmėjo

Investuokite į Google Adwords mobiliuosius įrenginius. Viskas prasideda čia! Sėdime, laukiame ir visad keletą minučių peržvelgiam naujienas ar bandom surasti norimą daiktą, pirkinį kol turime kelias laisvas minutes. Mes neperkame, neatliekame jokių veiksmų, bet viskas prasideda ČIA! Jeigu Jūsų nebus čia - klientas net nesužinos apie Jus. O grįžęs į namus tikrai neatliks pirkimo Jūsų parduotuvėje.

Ir visam šitam aš tikrai pritariu. Pats ne kartą taip elgiausi. Turint laisvą minutę naršai susirandi, o grįžes tiesiu taikymu į rastą svetainę ir apsiperki.

2) Tai tikriausiai vienas iš geriausių metodų, jeigu norime sulaukti rezultatų greitai. Patekti į traukinį per kalėdas ar tinkamu sezono metu. Ir kas, jeigu mums reklama kainuoja 2000 Eur? Bet padeda padidinti pajamas 10,000 Eur? 

Google adwords rezultatai

Suprantama - rezultatai tik laikini ir tai kainuoja, tačiau turime ir kitą didelį priešą - laiką. Investuodami į adwords reklamą sulauksime greitų rezultatų ir nereikės laukti ilgų mėnesių, kol prasidės pirmi SEO rezultatai. 

3) Ar tikrai nėra išliekamosios vertės iš Google adwords? Nustojus investuoti į reklamą mes prarandame srautą, pardavimus, tačiau!

Mes tuo pačiu padarome gerą reklamą savo verslui - parduotuvei. 

Mes nusiperkame naujų klientų! Kuriuos galime išlaikyti, paversti lojaliais.

Mes didiname savo žinomumą! Kartą klientas ateis ir nepirks. Tačiau po kurio laiko klientui grįžus jis jau Jus atsimins ir priims tai kaip saugią ir ilgametę parduotuvę.

Apibendrinimas

Apibendrinus, tai kiekvienas dalykas turi pliusų, minusų. Mano asmeninė pozicija, jog reikia vykdyti abi kompanijas, o Adwords - labai apgalvotai ir tinkamu metu, jog gauti maksimalius rezultatus. 

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku