2016 m. spalio 8 d. - 3 min skaitymo

eCommerce Expo - pardavimai, klientai ir aktualijos

Daugiau nei mėnėsis laiko jokių naujienų, informacijos apie modulius, ar kitokių žinių iš manęs, tačiau dabar... Turiu sukaupęs idėjų, naujienų visam pusmečiui į priekį. Visai neseniai teko lankytis e - komercijos konferencijoje Londone - eCommerce Expo. Visas dvi dienas pasirinkome praleisti e - komercijos pastate ir pasiklausyti pranešėjų, bei pasižvalgyti ką siūlo įmonės. O pasiklausyti ir pamatyti tikrai buvo ką. Sunku viską aprašyti viename straipsnyje, tai šiame straipsnyje nusprendžiau pasidalinti išgirstais patarimais dėl pardavimų ir klientų.

Pardavimų skatinimas

Tenka pripažinti, jog ir pats matydavau tik puse kelio galvojant apie pardavimus. Juk mums visiems rūpi, kaip parduoti, teisingai? Galvojame, analizuojame visą procesą - pradedame nuo apsilankymo parduotuvėje, prekių apžiūros, įsidėjimo į krepšelį ir pagaliau! Klientas pereina į krepšelį ir apmoką krepšelį. Viskas! Tikslas pasiektas, teisingai? Lieka tik išsiųsti prekes ir pasidžiaugus pamiršti. Šioje konferencijoje ne kartą teko išgirsti, jog laikai keičiasi, konkurencija didėja ir neužtenka mūsų pastangų ir dėmėsio klientui nuo atėjimo iki prekės įsigijimo. Reikia skirti dėmėsį mūsų klientams ir po užsakymo, stengtis paversti lojaliais klientais. O kaip tai galima padaryti?

Klientų lojalumas

Lojalumo skatinimas

Šia dalį pradėsiu nuo fakto, jog lojalus klientas išleidžia 12 % daugiau nei du nauji klientai. Lojalus ir patenkintas klientas rekomenduos Jūs parduotuvę savo draugams, šeimai ar viešoje diskusijoje. O kaip žinome, tokia reklama - pati geriausia reklama. Pasidalinsiu išgirstais pavyzdžiais kaip skatinti lojalumą ir pasidalinsiu keliomis savo mintimis.

1) Suteikimę detalę informaciją apie užsakymo eigą po apmokėjimo. Tenka pastebėti, jog el.laiškai apie užsakymo būseną dažniausiai paruošiami paviršutiniškai ir labai kukliai... O kiti, net neskiria dėmėsio išsiversti laiškams, jeigu naudoja turinio valdymo sistemą. Pats asmeniškai manau, jog tikrai vienas, kitas papildomas laiškas apie užsakymo eigą kliento nesuerzins, o kaip tik - nudžiugins. Klientas jus ir matys, jog vyksta darbas, žinos tikslę užsakymo būseną. 

Svarbu: ši dalis itin svarbi ir aktuali, jeigu užsiimate prekių gamybą. Informuokite klientus NET apie gamybos procesą. Išsiųskite nuotrauką ir aprašymą, jog Jūsų "apyrankė" yra gaminama ir tai truks gerą savaitę. Išsiųskitę įpakuoto užsakymo nuotrauką ir praneškite, jog užsakymas bus išsiųstas rytoj, o čia matote supakuotą savo užsakymą. Jis Jus pasieks per keletą darbo dienų. Garantuoju, jog tai tikrai patiks klientui, o skirtas dėmėsys - atsipirks dvigubai!

2) Nepamirškime kliento NET klientui gavus užsakymą. Išsiųskite klientui laišką po keletos dienų ir paklauskite kliento - ar tikrai gavote siuntą? Ar esate patenkinti gaminiu ar pirkiniu? Galbūt turite kokių pastebėjimų? Žinoma. Šioje dalyje nebūtina sulaukti "feedback`o", tačiau, jei ir klientas neatsakys, tai jam patiks. Jis žinos, jog jo nuomonė ir patirta patirtis įdomi įmonei.

3) Pasiūlykime klientui nuolaidą. Kiek Jums kainuos parašyti laišką ranka, padubliuoti ir pridėti laišką prie užsakymo? Kuriame padėkojame klientui už apsipirkimą, palinkime gero naudojimo ir suteikiame 5 ar 10 % nuolaidą sekančiam pirkimui per 30-60 d.d.? Tai garantuotai nustebins klientą ir privers apsipirkti VĖL greitu metu. Gal jis pasidomės ir artimųjų ar nedomina, nes turi galiojančią nuolaidą?

Kliento kelionė...

Kaip matome, kliento kelionė nesibaigia vos apmokėjus užsakymą. Tik mums pasirinkti ar paliksime klientą taip, ar įdėsime papildomų pastangų ir pasistengsime, jog klientas taptu nuolatiniu ir lojaliu klientu, bei turėtu tikrai malonų apsipirkimą. 

Galbūt turite savo metodų ir išbandyti būdu kaip pagerinti kliento "pirkimo kelią"? Būtu tikrai įdomu sužinoti. Tikiuosi, jog išgirstos mintys ir patarimai pravers ir išbandysite! 

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku