2019 m. sausio 18 d. - 4 min skaitymo

Elektroninių parduotuvių kūrimas: kokią platformą pasirinkti?

Prekės ženklai siekia išlikti konkurencingi, fizinės parduotuvės plečiasi ir steigia e-parduotuves, o ir klientų patirtis šiandien yra vienas iš svarbiausių prioritetų. Visi šie faktai reikalauja vieno - teisingos sistemos pasirinkimo, kas yra rizikinga ir atsakinga. Ir nenuostabu, jog šis klausimas tampa vis aktualesnis ir sunkesnis.

Pripažinsiu, nusprendžiau pasidomėti, kokios tendencijos 2019 m, kas populiarėja, o kas smunka? Ir žinoma, kokios tokių rezultatų priežastys. Asmeniškai likau labai nustebęs, nes atsivertus penkis skirtingus šaltinius (patikimus) matau visiškai skirtingus sąrašus. Daug naujų vardų, daug nematytu (mokamų) sistemų. Ir tikrai, ganėtinai keistos pozicijos ilgametėms, populiariausioms sistemoms.

E - komercijos platformos

Kokią elektroninės parduotuvės sistemą pasirinkti?

Nagrinėjant naujas e-komercijos platformas pastebėjau, jog tai mokami, nauji projektai, kurie greičiausiai užsisakė reklamą. Nors pripažinsiu, ganėtinai išgąsdino, nes dirbant tiek metų šioje srityje pamačiau tiek naujų sistemų ir susimąsčiau: ką praleidau? Tai pirmasis mano patarimas - rinkitės stabilumą.

Patikrintos ir populiariausios sistemos

  • PrestaShop
  • Magento
  • OpenCart
  • Shopify
  • WooCommerce
  • Thirty Bees

Elektroninių parduotuvių kūrimas: kokią platformą pasirinkti?

Pasirinkau Lenkijos rinką dėl dydžio ir įvairovės. Lenkijoje populiariausias pasirinkimai: WooCommerce, Magento, PrestaShop. Kiek mažiau populiaresni: shopify ir mažiausiai dėmesio sulaukia OpenCart sistema.

Prancūzija: 1. Shopify (100 balų), 2. PrestaShop (50 balų), 3. Magento (20 balų), 4. WooCommerce (11 balų), 5. OpenCart (2 balai);

Estijoje: Magento ir WooCommerce populiariausi pasirinkimai;

Ispanija: 1. PrestaShop (54 balai), 2. Shopify (32 balai), 3. WooCommerce (23 balai), 4. Magento (13 balų), 5. OpenCart (3 balai);

Olandija: stipriai lyderiauja WooCommerce

Anglija: Shopify, Magento, WooCommerce

Italija: PrestaShop ir Magento

Kaip matote, kiekviena šalis turi savo lyderius. Tačiau, net tokios žinomos ir ilgametės e-komercijos sistemos vienoje ar kitoje didesnėje šalyje mažai žinomos ir įvertintos, o ką jau kalbėti apie pirmus metus skaičiuojančius projektus?

Nesirinkite sistemos pasikliaunant pirmaisiais rezultatais atsitiktiniame straipsnyje. Patikrinkite svarbiausius dalykus:

  • Kiek metų sistema egizstuoja ir kokia jos istorija / kelias?
  • Koks sistemos populiarumas Europoje, Jūsų rinkoje?
  • Patikrinkite klaidų skaičių (dažniausiai tai būna viešai prieinamas portalas, kaip: forge, github ir kt..)
  • Aktyvumą sprendžiant klaidas
  • Vertinkite ilgalaikius rezultatus, o ne užsakomosius straipsnius

Kaip išsirinkti platformą tarp populiariausių e-komercijos pasirinkimų?

Dažna tema socialiniuose portaluose ir forumuose. Ką pasirinkti: PrestaShop, Magento ar WooCommerce, o gal shopify? Ir vieno atsakymo nėra. Ką norėčiau pabrėžti, jog idealios sistemos visiems nėra. Visos turi savo trūkumų, kiekvieno verslas išskirtinis ir norimas funkcionalumas skiriasi. Ir svarbiausia, jog kiekvieno tikslai skirtingi.

Ir drąsiai šaukti, jog rinkis šią sistemą arba šią sistemą negalime. Mes ir patys palaikome, jeigu klientas neturi aukštų tikslų, reikia minimalaus funkcionalumo, mažas biudžetas, nedaug prekių ir norisi greitai, tai kodėl nesirinkti WooCommerce? Tai puiki sistema. Galėsite eksperimentuoti / žaisti / kurti ir žengti pirmus žingsnius. 

Turite ambicingus planus, o gal fiksuojate nuolatinį augimą? Pasinaudokite PrestaShop / Thirty bees. Sistema blaškosi tarp smulkios / vidutinės, tačiau mano akimis, tai stipri, nemokama ir daug funkcionalumo turinti sistema (logistika, klientų valdymas, statistika, modulių sistema, populiarumas, stabilumas). 

Norite paversti hobį verslu? Jums svarbu estetika, puiki išvaizda, gera vartotojo patirtis? Investuokite į Shopify ir džiaukitės profesionalia e-parduotuve.

Verslas didelis ir sudėtingas? Pasirinkite Magento sistemą.

Jūsų šalyje populiariausia viena ar kita platforma? Rinkites populiariausią. Bus lengviau rasti programuotojų / įmonių ir vykdyti programavimo / plėtros darbus.

Kodėl mes pasirinkome PrestaShop e-komercijos sistemą?

Pagrindinis dalykas, tai - balansas tarp visų savybių:

  • Sistema sudėtingesnė nei WooCommerce, tačiau lengvesnė ir paprastesnė nei Magento.
  • Sistemą galima naudoti kaip keletos produktų platformą su mintimi, jog prireiks vieno ar kito funkcionalumo.
  • Nuolatinis tobulinimas ir naujausios technologijos (PHP 7.2, integruotas webpack 4, symfony pagrindas, modulinė sistema, puiki architektūra)
  • Galybė nemokamų ir mokamų modulių. Įsivaizduokite, jog nusprendžiate sujungti sistemą su Amazon`u ar ebay platformomis. Jums užtenka vieno modulio ir kelių paspaudimų. Naudojate mažiau žinomą sistemą? Jums tai kainuos xxxx sumą, jog pasidaryti tvarkingą integraciją.

Taip, kaip ir visur, tai nebūna namų be dūmu ir iškyla sistemoje klaidų, sistemoje yra keistų sprendimų, tačiau sistema nuolatos juda į priekį. O e-komercijoje prisitaikymas prie naujų tendencijų yra vienas esminių dalykų.

Tenka girdėti, jog PrestaShop netinkamas pasirinkimas, jeigu didesnis prekių skaičiu. Integravome detalių duomenų failą su daugiau nei milijonu detalių! Sistema yra tik įrankis, svarbiausia kaip ji bus paruošta darbui.

Nėra idealios sistemos. Net ir pačią geriausią sistemą galima sulėtinti / sugadinti. Net ir prastesnės architektūros platformą galima puikiai išdirbti. 

Kur ieškoti teisingos informacijos apie e-komercijos platformas?

Rekonduočiau remtis oficialiais apdovanojimais ir įvertinimais, kurie tik dar kartą pabrėžia, jog visos populiariausios sistemos stiprios ir vertos dėmesio. Net žiūrint į nominacijas (populiariausia platforma e-komercijai) randame laimėtojus: shopify, prestashop, opencart, magento. Skiriasi tik metai. Ir ta konkurencija nuolat vyksta.

Vienas iš tokių šaltinių - https://www.cmscritic.com

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku