2018 m. lapkričio 12 d. - 3 min skaitymo

El.parduotuvių kūrimas - kaip išsirinkti tinkamą dizainą?

Retas pripažintu, jog internetinės parduotuvės kūrimas - lengvas ir paprastas procesas. Dažniausiai, tai procesas, kuris reikalauja daug energijos, sukelia įvairiausių emocijų, nerimo, baimės ir galybę klausimų: ar pasirinkau tinkamą kelią, ar turėsiu gerą el.parduotuvę, ar tinkamai planuoju biudžetą. Taip, tai dažni klausimai reikalaujantys atsakymų sprendimų, nes tai lemia internetinės parduotuvės sėkmę. Kaip nesuklysti ir pasirinkti tinkamai?

Kaip išsirinkti internetinės parduotuvės dizainą?

El.parduotuvės dizainas tai viena iš sudedamųjų dalių, kuri labai svarbi. Nepatogūs sprendimai padidins atmetimo rodiklį, apsunkins apsipirkimo procesą arba turėsit didelį apleistų krepšelių skaičių. Kaip to išvengti?

PrestaShop el.parduotuvės dizainas

Šabloninė internetinė parduotuvė turi didelį pliusą, jog parduotuvės architektūra ir vartotojų patirtis ganėtinai teigiama ir sukurta remiantis tinkama praktika. Tačiau, šiuolaikiniai šablonai turi keletą didžiulių minusų, kurie gali stipriai pakišti koją vystant verslą. Rekomenduojame Jums vengti tokių sprendimų:

  • Venkite efektų. Jeigu atvertas šablonas turi galybę efektų ir elementai skraido iš įvairių pusių, tai tikrai nėra gerai.
  • Venkite šablonų su puikiai išdirbtu administravimu
  • Venkite šablonų, kurie "demo" rėžimu veikia lėtai.
  • Venkite šablonų, kurie ilgą laiką neatnaujinti

Perskaičius iškilo klausimų, kodėl? Pamėginkite aptarti šias priežastis ir įsigilinti plačiau, kodėl vienas ar kitas sprendimas gali lemti prastus verslo rezultatus, o gal ir nulemti visą projektą?

Prastas šablonas - peilis Jūsų veiklai

Pirmasis mūsų paminėtas faktas - efektai. Taip, mes norime inovatoriškos ir šiuolaikiškos el.parduotuvės, jog tai atrodytu patraukliai ir moderniai. Tačiau dažnai nepagalvojame, jog didelis kiekis efektų lemia internetinės parduotuvės greitį. Parduotuvė tampa "sunkesnė" ir didžioji dalis Jūsų klientų, kurie nenori laukti ilgiau nei tris sekundes - apleis Jūsų parduotuvė.

O ką jau kalbėti apie mobiliuosius įrenginius? Atsivertus "Google analytics" galime visuose projektuose pamatyti, jog srautas mobiliais įrenginiais jau senai aplenkė įprastų vartotojų lankomumą. Tačiau mobilieji įrenginiai reikalauja dar daugiau dėmesio - optimizuotų paveikslėlių, lengvesnės svetainės kas lemia parduotuvės greitį. Ar žinojote, jog Google skirtingai indeksuoja SEO pozicijas tradicinėje paieškoje ir paieškoje su mobiliais įrenginiais? Taip, tai tikrai tiesa ir turint lėtą, sunkią internetinę parduotuvę Jus būsite nematomi interneto platybėse.

Lengvas administravimas - tik gražus priedas

Lengvas internetinės parduotuvės valdymas žavi visus. Galime naudotis šiuolaikiškomis funkcijomis "Drag & Drop", patogiai keisti pagrindinį puslapį ir valdyti visą PrestaShop šabloną per išskirtinį temos valdymą. Taip, tai tikrai padeda administruojant parduotuvę, jeigu Jūsų žinios minimalios ir norite nesudėtingai pasiruošti šabloną. Tai kodėl tokie pliusai yra peilis?

  • Apsunkina programavimo darbus, nes nesilaikoma standartinių PrestaShop principų
  • Dažnos vertimų problemos siekiant atlikti lokalizacijos darbus parduotuvei
  • Sudėtingas sistemos atnaujinimas
  • Ir svarbiausias - lėtas sistemos veikimas

PrestaShop internetinės parduotuvės kūrimas ir diziano pasirinkimas

Kelios dešimtys ar net šimtai PrestaShop modulių tikrai nepagreitins Jūsų internetinės parduotuvės. Taip, parduotuvė veiks pakankamai sklandžiai kūrybos procese, kai srautas minimalus ir jokio lankomumo ir didesnės apkrovos. Vos paleisite reklamą ir gausite kelias dešimtis vartotojų - taps neįmanoma naršyti, apsipirkinėti ir sustos visi e-komercijos procesai. Ar tai realu? Taip, jau matėm ne vieną tokį variantą ir deja, tokių problemų sprendimas labai komplikuotas.

Deja, vis dažniau pastebime, jog šablonai virsta atskiromis sistemomis. Išskirtinis valdymas, sudėtingos ir nestandartinės šablono "vidinės sistemos", kuriuos įprastai būna apsunkintos ir tikrai sudėtingai redaguojamos. Taip kūrėjai apsisaugo nuo kopijavimo, tačiau vartotojai susiduria su didesnėmis išlaidomis ir begale problemų.

Keletas PrestaShop dizaino pavyzdžių

Tikrai nesakau, jog tai blogi šablonai. Pirmas žvilgsnis atsako į dalį klausimų, tačiau žemiau esantys PrestaShop el.parduotuvių dizainai kraunasi lėtai, galybę efektų ir jaučiamas strigimas naršant. Atsiminkite, šablonas veikia idealiomis sąlygomis - jokių veiksmų, jokio srauto. Šablonas veiks lėčiau ir prasčiau vykstant įvairiems procesams, esant didesniam lankomumui.

Kaip manote, ar šablonas tinkamas, jeigu idealiomis sąlygomis (prekių mažai, srauto nėra, nevyksta jokie procesai) kraunasi 5-8 sek? O užėjus sudėtinga naršyti dėl šokinėjančių langų, atsirandančių ir skraidančių elementų. Tai tikrai nėra geriausi variantai. Žinoma, kiekvienas šablonas gali būti individualiai redaguojamas, pašalinami efektai ir netinkami moduliai, tačiau tai reikalauja laiko kas padidins Jūsų išlaidas.

Išsirinkite tokį dizainą, kuris krautusi greitai, o naršant jaustumėtės gerai ir nekiltu problemų ieškant vieno ar kito mygtuko (į krepšelį, peržiūrėti, mano paskyra, registracija, krepšelis). Tai leis sutaupyti ir įsigyti kokybišką el.parduotuvės dizainą.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku