2016 m. balandžio 9 d. - 2 min skaitymo

Įrankiai įvertinti PrestaShop parduotuvės greitį

Parduotuvės greitis, tai viena iš svarbiausių savybių naršantiems klientams, dirbantiems darbuotojams prie parduotuvės ir žinoma - SEO rezultatams. Ar kada susimąstėt, o kokie Jūsų parduotuvės rezultatai? Ar ji pakankamai optimizuota ir veikia pakankamai greitai? Šiame straipsnyje pateiksiu nemokamus įrankius, kurie Jums padės įsivertinti parduotuvės greitį ir sulaukti reikšmingų patarimų, kaip viską pagerinti.


Greičio įvertinimo įrankiai

1. Google developer įrankis - pagespeed (https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/)

Šis įrankis įvertina tiek mobilią versiją, tiek įprastą "dekstop" versiją. Įvertiną greitį nuo 0 iki 100 balų. Pateikia rekomendacijas ką privalomą taisyti, ką rekomenduojama taisyti ir kas atitinka standartus.

Google greičio įrankis


2. Pingdom įrankis (http://tools.pingdom.com/fpt/)

Šis įrankis ribotas, nes galima pasirinkti vos šešias šalis iš kurių atliekami bandymai, tačiau man jis labai pravartus ir naudingas, nes atvaizduoja visą krovimosi procesą. Galime matyti nuo pirmos mili sekundės iki paskutinės kas vyksta ir kas ilgiausiai kraunasi mūsų parduotuvėje.

Prestashop greitis


3. GTMetrix įrankis (https://gtmetrix.com)

Tai įrankis, kurį tenka tikrai dažnai panaudoti dėl savo detalumo. Visi svetainės vertinimai išskaidyti dalimis pagal tipą, tai galime lengvai analizuoti ir spręsti problemines vietas. Tikrai rekomenduoju, išbandykite.

Parduotuvės greičio optimizavimas


Tai būtu pagrindiniai įrankiai, kuriuos naudoju ir rekomenduočiau išbandyti. Šie įrankiai panašūs, tačiau turi išskirtinių savybių, todėl verta testuoti naudojant ne tik vieną įrankį. Žinoma, tokio tipo įrankiu galime rasti ir daugiau - Yslow (chrome papildinys), iispeed, webpagetest ir kiti. Išsirinkite sau patogiausią ir žinoma - aiškiausia įrankį. 

Jeigu dar neskaitėt, tai rekomenduoju mūsų ankstesnį straipsnį apie parduotuvės greičio įtaką - https://elpresta.eu/lt/blog/3_parduotuviu-optimizavimas-ir-rodikliai.html

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku