2018 m. spalio 19 d. - 3 min skaitymo

Kaip padidinti elektroninės parduotuvės pardavimus?

Elektroninės parduotuvės tikslas - parduoti ir uždirbti. Tai supranta ir klientas, tačiau darant galutinį sprendimą atsižvelgia į galybę įvairiausių aspektų. Nuo parduotuvės žinomumo, siūlomos kainos ar kitų smulkių, tačiau labai svarbių smulkmenų. Kokios tos smulkmenos, kurios gali lemti pardavimą?

Pardavimų skatinimas e-parduotuvėje

Neseniai teko skaityti istoriją, kaip marškinėlių pardavėjas nesėkmingai pradėjo prekybą interneto platybėse. Nors buvo sukurta reklamos kompanija (Google Adwords mokama reklama) ir skiriama 50 eur / dienai, tačiau savaitės rezultatai visiškai nedžiugino. Buvo parduota vos keletas vienetų marškinėlių. Tai neatpirko net reklamos išlaidų. Tačiau, vienas pakeitimas padidino pardavimus 300 %.

Pardavimų skatinimas internetinėje parduotuvėje

Sprendimai, kurie padeda parduoti

Deja, koks sprendimas Jūsų verslui tiktu labiausiai - sunku pasakyti neįsigilinus į vykdomą veiklą, tačiau turime keletą pasiūlymų, ką ir kodėl verta pasidaryti, jog neprarastumėt savo pirkėjų.

  • Užtikrinkite atsiskaitymų saugumą. (SSL sertifikatas, bendradarbiavimas su bankais (banklink), kitomis žinomomis sistemomis)
  • Pabrėžkite, jog turite prekę sandėlyje ir klientas prekę gaus rytoj!
  • Grąžinimo garantija. Klientas perkant turi žinoti, jog grąžinti prekę nebus sunkumų.
  • Brokuota prekė? Pakeisime nemokamai.
  • Dvejojate dėl parduotuvės? Atsiskaitykite grynais tik gavus prekes.
  • Reikia konsultacijos? Mes Jums paskambinsime ir suteiksime reikiamą konsultaciją. Esame savo srities specialistai.

Kodėl reikia užtikrinti saugumo jausmą?

Ar teko pastebėti, jog perkant internetu Jums patiems iškyla daug klausimų ir dvejonių? Ar verta, ar man reikia, ar gausiu rytoj, ar tikrai geras pasirinkimas? Mes visi turime dvejonių ir klausimų prieš perkant. Tokių saugumo ženklų užtikrinimas padrąsina klientą ir paskatina pirkimą. Rekomenduočiau atsižvelgti į vykdomo verslo specifiką:

  • Atlikti analizę, kur kyla daugiausiai klausimų?
  • Kokios dvejonės kyla klientams?
  • Kas gali būti aktualu perkant tokio tipo prekes?

Turint rezultatus galite optimizuoti elektroninę parduotuvę ir padidinti pardavimus. O sprendimas, kuris padidino pardavimus 300% buvo viena frazė prie prekės: jeigu mūsų marškinėliai bus blogos kokybės mes Jums grąžinsime ne 100 %, o 150 %. Tai klientui įrodė, jog šis pardavėjas parduoda kokybiškus marškinėlius ir atsako už kokybę. Taip, pagalvojote, o kaip su nesąžiningais pirkėjais? Tokių pirkėjų nėra daug ir nereikia orientuotis į tai. Tokia parduotuvė, kaip Baldai1.lt leidžia atlikti baldų užsakymus be jokio avanso! Jie pasitiki klientais ir per eilę metų, kaip teigė, vos keletas nesąžiningų klientų.

Keletas gerų patirčių

Baldai1.lt elektroninė parduotuvė priima baldų užsakymus be jokio avanso. Rizikuoja pardavėjas, o ne pirkėjas.

Eavalynė.lt atsiuntus užsakymą įdeda grąžinimo formą ir suruošta DPD grąžinimo lipduką, jeigu reikėtų atlikti gražinima. Klientui užtenka užklijuoti lipduką, paskambinti ir grąžinimas atliekamas. Tokie sprendimai verčia pasitikėti ir sekantį užsakymą atlikti eavalynė.lt parduotuvėje. O ką jau kalbėti apie rekomendacijas savo draugų ratui.

Raskite geriausius sprendimus savo e-parduotuvei ir užtikrinkite, jog klientas pasitikėtu, nerizikuotų ir liktu patenkintas, net ir grąžinimo atveju!

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku