2018 m. spalio 11 d. - 3 min skaitymo

Kaip padidinti parduotuvės pardavimus be reklamos?

Reklamos paspaudimo kaina vis didėja, konkurencija auga, o parduotuvių kuriasi vis daugiau ir daugiau. Ką tai reiškia? Jog tikrai nebus lengviau ateityje ir kovos dėl geresnių pozicijų kainuos daugiau, o mokama reklama taps ne visiems prieinama. Bet... Asmeniškai manau, jog visiems užteks vietos po dangumi tik sąlygos sunkės ir reikės naujų idėjų pardavimams!

Tradiciniai metodai pardavimams didinti

Visi žinome, jog galime turėti pačią geriausią parduotuvę, tačiau, jeigu mūsų niekas nežinos - nesulauksime srauto ir pardavimų, o be pardavimų, tai tik gražus įrankis. Siekiant maksimalių rezultatų investuojame į mokamą Google AdWords reklamą ir sulaukiame atitinkamai srauto/pardavimų. Tikrai, tai labai efektyvus reklamos kanalas, nes:

  • Esame paieškos viršuje vos per kelias akimirkas (priklauso nuo investuojamos sumos)
  • Sulaukiame pardavimų
  • Padidiname parduotuvės lankomumą (net jeigu neperka, sekantį kartą jis žinos parduotuvę ir padidės pasitikėjimas)
  • Papildomai reklamuojame savo įmonę / prekinį ženklą

Viena reklama, o teigiamų savybių - gausu. Tačiau, ar tikrai tai viskas ką mes galime gauti? Kaip pagerinti dar rezultatus? Kaip investuotą sumą į reklamą atpirkti dvigubai, trigubai ir sukurti ilgalaikį rezultatą? Tai esminis principas, kurio turėtumėm siekti visi.

PrestaShop elektroninės parduotuvės pardavimų skatinimas

Lojalumo skatinimas ir auginimas

Asmeniškai manau, jog kvaila investicija, kurios tikslas tik atlikti vienkartinį pardavimą. Mes turime paliesti klientą ir įrodyti, jog esame verti kliento. Pasiekus tokio rezultato mes gausime trigubą grąžą, nes:

  • Klientas rekomenduos parduotuvę savo draugams, giminaičiams, šeimos nariams. Tai pritrauks dar keletą pardavimų už ta patį paspaudimą!
  • Klientas grįš ir atliks antrą, trečia, ketvirtą pirkimą. Taip turėsime lojalų klientą, kas pigiau, nei pritraukti naujų.
  • Socialinė žiniasklaida... Tai gali mus sunaikinti per dieną arba atnešti 1000% naudos. Siūlyčiau rinktis antrąjį variantą.

Apibendrinus, tai klientas turi didžiulę galią savo rankose. Jis mums gali stipriai padėti arba stipriai pakenkti.

Metodai lojalumo ir pardavimų skatinimui

Tenka pripažinti, jog dabartiniai klientai tikisi daugiau nei sauso pardavimo. Ir tenka pripažinti, jog dabartiniai klientai puikiai išmano įstatymus, taisykles, nebijo grąžinti ar parašyti pikto atsiliepimo. Kaip galime klientą nustebinti, užtikrinti puikią emociją ir paskatinti tapti lojaliu klientu, kuris mus rekomenduos ir reklamuos?

  • Laikykitės nurodyto termino! Tai gali užtrukti 1 d, 10 d. Svarbu, jog klientas tiksliai būtu informuojamas ir laikytumėtės terminų.
  • Informuokite apie eigą! Leiskite klientu žinoti eigą ir planuotis laiką (siuntos paruošimas, išsiuntimas, numatomas gavimas).
  • Nustebinkite! Idėjų daug... mažą smulkmena, kokybiškas įpakavimas, gražus palinkėjimas. Tai smulki detalė, kuri verčia klientą pasakoti savo draugams, šeimai, kaip buvo nustebintas.
  • Įdėkite nuolaidos kuponą apribotą iki mėnesio ar dviejų (priklauso nuo asortimento). Tai paskatins klientą grįžti, išnaudoti nuolaidą ar perleisti nuolaidą draugui / šeimos nariui. Papildomas pardavimas.
  • Lojalumo taškai (angl - "cash back"). Išleido? Grąžinkite dalį pinigų sekančiam pirkimui. Tai genialus būdas pririšti klientą. Svarbu! Informuokite kas keletą savaičių apie sukauptą pinigų sumą.
  • Išskirtiniai pasiūlymai lojaliems klientams. Pripažinkite, mes visi mėgstame, kai mums suteikiamas išskirtinis dėmėsis. Pateikite išpardavimo pasiūlymus savaitę anksčiau savo lojaliems klientams.

Galėtumėm tęsti ir tęsti, tačiau mano akimis, tai vieni paprasčiausių ir pagrindinių metodų. Išbandykite ir investuojamus pinigus į reklamą atpirkite keletą kartų. Žvelkite keliais etapais į priekį ir laimėkite prieš konkurentus! Kartais, vos viena smulkmena Jums gali padidinti pardavimus ir 50 %. Rekomenduočiau išmėginti įvairias idėjas ir atrasti Jūsų rinkai ir klientui tinkančius sprendimus.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku