2019 m. kovo 31 d. - 4 min skaitymo

Kaip padidinti vidutinę užsakymo vertę?

Kiek vidutiniškai išleidžia Jūsų klientai tvirtinant užsakymą? Jeigu nežinote šių skaičių, tai privalote išsiaiškinti ir apskaičiuoti vidutinę užsakymo vertę. Turėdami šią informacija galite įvertinti savo parduotuvės finansinę būklę ir naudoti šią informaciją, kad priimtumėte geresnius verslo sprendimus.

Elektroninės parduotuvės optimizavimas siekiant padidinti vidutinę užsakymo vertę yra procesas, kurį gali atlikti kiekvienas parduotuvės savininkas. Yra du pagrindiniai veiksniai, kurie lemia užsakymo vertę: įsigytu produktų skaičius ir parduodamų produktų kaina. Ir visai nesvarbu, ar Jūsų parduotuvė nauja, ar daug metų veikianti. Pateikiame penkis patarimus, kaip galite efektyviai padidinti vidutinę užsakymo vertę.

Kaip apskaičiuoti vidutinę užsakymo vertę?

Vidutinė užsakymo vertė = jūsų parduotuvės pajamos / parduotuvės užsakymai.

Pavyzdžiui, jeigu šiemet uždirbote 50,000 Eur ir turite 1200 užsakymų, tai Jūsų vidutinė užsakymo vertė: 41,6 Eur. Tai reiškia, kad vidutiniškai kiekvieną kartą klientui pateikus užsakymą gaunate 41.6 Eur pajamų. Įvertinkite savo vidutinę užsakymo sumą.

Vidutinės užsakymo vertės apskaičiavimas gali būti atliekamas taip reguliariai, kaip norite, ir per bet kurį savo parduotuvės tarnavimo laiką. Apskritai, vidutinė užsakymo vertė apskaičiuojama kas savaitę arba mėnesį yra priimtina. Taip galite reguliariai sekti statistiką ir eksperimentuokite skirtingus metodus siekiant didesnės vertės užsakymų.

Bet kokie jūsų svetainės pakeitimai, pvz., produktų kainos, siuntimo kainos, pristatymo laikas, grąžinimo politika, papildomi pasiūlymai ar akcijos, gali turėti įtakos jūsų vidutinei užsakymo vertei.

Kaip padidinti vidutinę užsakymo vertę

Siekiant optimizuoti savo internetinę parduotuvę ir padidinti vidutinę užsakymo vertę turite paskatinti, jog klientas įsigytu daugiau produktų ar brangesnių produktų.

Rekomenduojame išbandyti keletą šių skirtingų taktikų savo parduotuvėje. Žinoma, jeigu sulaukiate mažiau pardavimų, tai šių strategijų išbandymas pareikalaus didesnio laiko tarpo, tačiau užsibrėžkite savaitę, mėnėsį ar du ir eksperimentuokite skirtingas strategijas reguliariai skaičiuodami vidutinę užsakymo vertę ir lygindami rezultatus.

Strategijas galite išbandyti po vieną ar kombinuojant keletą kartu.

Rekomenduojame kartu įsigyti

Tai vienas efektyviausių ir paprasčiausių metodų, kuris padės Jums padidinti parduodamų produktų skaičių.

Norėdami pasinaudoti šia strategija, susiekite produktus, kuriuos klientai dažnai perka tuo pačiu metu, arba produktus, kurie dera kartu. Taip pat galite suteikti savo klientams galimybę kurti savo paketus, leisdami jiems pasirinkti iš papildomų priedų, kuriuos pateikiate jiems.

O dar geriau, pasiūlykite įsigyti daugiau prekių kartu už žemesnę kainą! Pirkėjas įsigis daugiau produktų, stipriai padidinsite užsakymo vertę ir galutiniame rezultate uždirbsite daugiau ir padidinsite vidutinę užsakymo vertę.

Prekių papildymai

Nežinau ar teisingai pavadinau šią strategiją, tačiau dažnai siūlome prekes / paslaugas, kuriuos galėtu būti parduodamos už didesnę pinigų sumą, tačiau suteikiant ir didesnę vertę klientui. Pavyzdžiui: pratęsta garantija metams, didesnė telefono talpa, galingesnis kompiuteris.

Pvz., „McDonald's“ garsėja žinoma dėl savo klientų paklausimo taktikos. Pirkėjas gali pakeisti bulvyčių dydį ar vietoj vidutinio įsigyti didžiausią rinkinį ir išleidus minimaliai gauti daugiau maisto. Tai vertė, kurią klientas mato ir jaučiasi patenkintas, o pardavėjas sėkmingai padidina vidutinę užsakymo vertę.

Jums užtenka vieno klausimo: ar norėtumėt apdrausti įrenginį, ar reikėtu montavimo paslaugos, ar norėtumėt pridėti X EUR ir gauti galingesnį telefoną?

Nemokamas pristatymas

Tai banali frazė, kurią girdime ir matome visur, tačiau, kaip galime tai išnaudoti tikslingai? Mums visai nesvarbu, jog sutaupysime 2, 5 ar 10 EUR už pristatymą, tačiau kartais įsitraukiame ir norime kažką gauti nemokamai.

Elementarus pavyzdys užsisakant maistą į namus. Iki nemokamo pristatymo trūksta vos trijų eurų ar norėtumėt papildyti savo krepšelį? Taip! Įsidėsime net nenorimus produktus, tačiau padidinsime užsakymo vertę ir gausime nemokamą pristatymą, kuris sudarė 2.00 EUR.

Tai ne tik padidina vidutinę užsakymo vertę, tačiau ir suteikia džiaugsmo klientui, jog užsakymą pristatys nemokamai. Tik vienas patarimas: skaičiuokite tai atsakingai. Nesuteikite nemokamo pristatymo taip lengvai ir siekite, jog klientas tikrai padidintu savo užsakymo vertę daugiau nei įprastas vidurkis.

Nuolaidos, nuolaidos, nuolaidos!

Nors tai gali atrodyti priešinga, tačiau nuolaidų siūlymas vis tiek gali padidinti jūsų pajamas ir pelną. Yra skirtingi nuolaidų tipai, kuriuos vertėtu peržiūrėti ir išbandyti savo parduotuvėje.

Kiekinė nuolaida: perkant du gaunate trečią nemokamai. Perkant tris vienetus, vieneto kaina tik X eur. Paskatinkite vartotoją įsigyti daugiau už geresnę kainą.

Riboto laiko nuolaidos: niekas neskatina labiau, nei tiksinčios paskutinės akcijos minutės. Tai emociškai paskatins klientą paskubėti ir įsigyti norimą prekę.

Nuolaidos registruotiems klientams! Ne paslaptis, jog lojalus ir ilgalaikis klientas yra X kartų patrauklesnis ir pelningesnis klientas, nei naujas ar naujo siekimas. Pasiūlykite savo lojaliems klientams geresnes kainas!

Apibendrinimas

Jei nežinojote, kas ir kokia vidutinė užsakymo vertė yra Jūsų parduotuvės, tikimės, kad dabar turite ganėtinai gerą suvokimą, kas tai yra. Tai ne tik skaičiau, tai naudinga metrika, kurią skaičiuojant galite priimti naudingus sprendimus savo verslui ir uždirbti daugiau. Eksperimentuokite skirtingas strategijas ir sekite pokyčius!

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku