2019 m. sausio 25 d. - 3 min skaitymo

Kaip pagerinti vartotojų patirtį elektroninėje parduotuvėje?

Vis daugiau įmonių / elektroninių parduotuvių savininkų supranta, kad, norint išlikti konkurencingais, reikia investuoti į vartotojų patirtį (angl - "User expierience") ir užtikrinti sklandų apsipirkimą nuo pirmojo puslapio iki užsakymo patvirtinimo.

Geros naujienos, jog siekiant pagerinti e-parduotuvės vartotojų patirtį (UX) mums nereikia samdyti brangiausių specialistų, atlikti brangių tyrimų ar patiems eksperimentuoti. Pagerinkite savo elektroninės parduotuvės vartotojų patirtį su 6 reikšmingais patarimais.

Vartotojų patirties gerinimas (UX)

Duomenų validacija

Nelaukite, kol vartotojas patvirtins registracijos / pirkimo ar kitą duomenų formą, jog išvesti formos klaidas. Tai ganėtinai bloga patirtis, kuri prailgina procesą ir patikrina vartotojų kantrybę.

Geroji patirtis: tikrinkite įvedamą informaciją realiu laiku. Tai padės klientui greičiau užbaigti registraciją / pirkimą. Reikalaus mažiau pastangų (visų auditorija skirtinga ir tai gali būti esminis dalykas) ir sulauksite mažiau klaidų.

Vieno puslapio krepšelis

Jeigu Jūsų krepšelis susideda iš keleto ar daugiau puslapių, tai nėra gera patirtis. Klientai neturėtu vaikščioti pirmyn / atgal siekiant įsigyti prekę. Įsivaizduokite, kaip toks procesas apsunkina, kai perkate mobiliuoju įrenginiu.

Geroji patirtis: vieno puslapio krepšelis. Vartotojų duomenų įvedimas arba dar geresnis variantas, kai prašome tikslių duomenų pagal pasirinktą pristatymo metodą (paštomatams nereikia adreso). Mokėjimo pasirinkimas. Viskas viename lange, lengvai pasiekiama ir galimybė greitai patvirtinti užsakymą.

Krepšelio išvaizda

Atlikite vieną bandymą: sukurkite naują nuolaidos kuponą ir išbandykite savo krepšelį. Jeigu neradote, kur įvesti nuolaidos kupono ar iškilo kitų klausimų, tai reikėtu pergalvoti išdėstymą ir pačią išvaizdą. Galimai, jog klientams taip pat kyla klausimų.

Sprendimas: analizuokite kitas e-parduotuves ir išsirinkite išdirbtą krepšelio šabloną. Žinoma, taisant smulkmenas užtenka pasinaudoti: https://www.hotjar.com , peržvelgti kaip elgiasi klientai krepšelyje ir atlikti elementarius pakeitimus.

Atsiskaitymo metodai

Taip, tai tikrai nėra naujiena, tačiau visi žinome, bet ne visi sprendžiame šią problemą. Jeigu Jus suteikiate tik elementarius atsiskaitymo metodus, tai galimai prarandate klientus dėl savo nelankstumo. Vienam tinka standartinis pervedimas, o kitas pirkėjas mielai atsiskaitytu PayPal`u ar kreditine kortele.

Sprendimas: susiekite mokėjimus pagal pasirinktą pristatymo būdą. Išplėskite mokėjimų pasirinkimus nuo pirkimo išsimokėtinai, dalinis apmokėjimas, standartinis pervedimas, banko kortele ar PayPal`u. Prekiaujate globaliai? Skirkite daug dėmesio mokėjimų lokalizacijai. Lietuvoje mėgstamas pasirinkimas Paysera. Danijoje - Klarna ir kt..

Pasitikėjimas

Jaunam verslui sunku pradėti ir įgauti vartotojų pasitikėjimą. Reikia ne vienerių metų gyvavimo ir investicijų į reklamą, jog vartotojai atpažintu Jūsų vardą ir pasitikėtu e-parduotuve. Žinoma, jeigu jus neskirsite laiko saugumo ženklams, rekvizitų atvaizdavimui, detaliam informacijos pateikimui, tai vartotojai Jūsų parduotuvę praleis.

Sprendimas: atlikite tyrimą, ar greitai rastumėt kontaktinį telefoną ar el.paštą savo parduotuvėje? O įmonės pavadinimą? Detalę pristatymo, grąžinimo ir apmokėjimo informaciją? Skirkite savo laiką ir aprašykite esminius procesus. Vartotojui turi būti aišku, jog jis galės grąžinti prekę, atsiskaityti grynais ar patikrinti įmonės informaciją.

Tikslus pristatymo terminas

Populiarėjant pristatymui iš tiekėjo sandėlių atsiranda nauja problema. Vartotojui apsilankius produkto puslapyje matoma, jog prekė: sandėlyje. Kažkur mažom raidėm parašyta, jog pristatymas truks 3 - 5 ar net daugiu dienų. O gal sandėlyje tik vienas vienetas, o įsidėjus kartą ir vėliau pakartojus informacija tampa neteisinga?

Sprendimas: atvaizduokite pristatymo informaciją krepšelio suvestinėje. O dar geriau, jeigu tiksliai nurodysite užsakymo pristatymo terminą! Vartotojas turės tikslią informaciją krepšelyje ir patvirtinus užsakymą nesulauksite pikto skambučio, neigiamų įvertinimų. Turėsite naują ir galbūt lojalų klientą, kuris skleis teigiamą informaciją apie Jūsų e-parduotuvę.

Ir pabaigai... Ar tikrai vartotojo patirtis tokia svarbi? Taip.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku