2018 m. lapkričio 30 d. - 2 min skaitymo

Kaip pašto kodas gali pakenkti pardavimams?

Viena iš didžiausių problemų perkant inernetu ir tvirtinant pirkimą krepšelyje - pašto kodas

Pašto kodas dažniausiai būna tikrinamas: ar teisingai įvestas, ar jokių tarpų, su LT- ar be LT- pradžios. Tačiau, tai tikrai ne pagrindinė problema. Ne paslaptis, jog mobiliųjų įrenginių srautas jau senai pralenkė standartinius "dekstop" vartotojus ir tenka pripažinti, jeigu nemokame pašto kodo, tai kodo suradimas mobiliuoju įrenginiu tampa tikrai kėblus ir tai gali tapti tikru galvos skausmu klientui.

Pašto kodas didina apleistų krepšelių skaičių!

Apsilankome internetinėje parduotuvėje, randame norimą prekę ir patenkame į krepšelį. Jeigu tai tvarkingas, optimizuotas ir lengvas krepšelis, tai pliusas, tačiau dažnai susiduriame, jog tai ilgas, daug laukelių (nereikalingų) reikalaujantis krepšelis. Klientas kantriai pildo visą informaciją ir krepšelio apačioje matote, jog pašto kodas privalomas. Kas vyksta toliau?

PrestaShop krepšelio optimizavimas

Jeigu klientas skuba ar naudojasi mobiliuoju įrenginiu, tai tampa rimta problema, jog prarasime klientą ir viskas ką gausime, tai tik naują apleistą krepšelį. Kodėl?

  • Esame spontaniški ir ilgi procesai skatina neigiamą emociją;
  • Nežinome pašto kodo, o mobiliuoju įrenginiu pereiti į kitą puslapį, surasti, grįžti, įvesti dar prailgina apsipirkimo procesą;

Klientui, kurį tikrai domins prekė ir tiks sąlygos, tai tikrai netaps kliūtis. Jis pasidomės, gal net užsirašys pašto kodą sekančiam kartui, jog nereikėtu vėl ieškoti ir sėkmingai užbaigs pirkimą. Tačiau, mes privalome atsižvelgti į faktą, jog didesnė dalis perkant internetu, o pašto kodo reikalavimas tampa žalingu ir gali atnešti daugiau neigiamų rezultatų.

Kaip išspręsti pašto kodo problemą e-parduotuvei?

Panaikinkime! Taip, visiškai panaikinkime pašto kodą ir sutrumpinkite apsipirkimo krepšelį. Tai ne tik palengvins apsipirkimo procesą, tačiau ir sutrumpins. Išmeskite visus nereikalingus krepšelio laukelius. Palikite tik privalomus.

Iškarto kilo klausimas: naudojame kurjerių integracijas ir privalome įvesti pašto kodą. Tai šioje vietoje mes turime du pasirinkimus:

  • Automatinė pašto kodo paieška pagal įvesta miestą ir adresą per postapi.lt svetainę;
  • Pašto kodo įvedimas prie užsakymo valdymo dalyje. Jums tai užims vos kelias minutes ir neprarasite pardavimo;

Remiantis šiuolaikinėmis technologijomis, tai pats paprasčiausias sprendimas - pašto kodo API integracija į elektroninę parduotuvę. Klientui įvedus miestą, adresą bus automatiškai užpildomas pašto kodas. Tai visiškai automatizuos pašto kodo dalį ir nesudarys jokių kliūčių klientui apsiperkant, o verslui dirbant su kurjerių sistemomis.

Nemokamas pašto kodų API

Kitas būdas ganėtinai primityvus, tačiau kodėl ne? Mano akimis, tai geriau skirti papildomą minutę, dvi ir surasti pašto kodą už klientą. Tai išsaugos pirkimą, o Jums prailgins administravimą keliomis minutėmis.

Optimizuokite savo krepšelį ir padidinkite pardavimus sutvarkius vos vieną laukelį!

Nemokamas pašto kodų API - postapi.lt

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku