2016 m. kovo 18 d. - 5 min skaitymo

Kaip sukurti kokybišką el.parduotuvę su ribotais ištekliais?

Ganėtinai skambus pavadinimas, taip? Tačiau, dirbant su el.parduotuvėmis tenka pastebėti įvairių pavyzdžių ir kartais susimąstau, kodėl klientai priima tokius sprendimus ir taip neatsakingai žiūri į savo būsimą pinigų, sėkmės šaltinį? Visi norime greitai, pigiai ir blogiausia, jog visi nori į tai neįdėti visiškai jokių pastangų. Šis straipsnis skirtas žmonėms, kurie turi idėjų, turi noro ir gali investuoti laiką, tačiau turi ribotas galimybės investuoti į el.parduotuvę.

Planas - A

Tai pirmoji straipsnio dalis, kuriame bus aptariamas A planas, kaip sukurti kokybišką elektroninę parduotuvę naudojant PrestaShop turinio valdymo sistemą neinvestuojant didelių pinigų. Tai žinoma, mūsų darbo pradžia - apsibrėžti: kokios parduotuvės mes norime? Kokia parduotuvė geriausiai atspindėtu Jūsų idėją, perteiktu būsimą ar esamą įmonės įvaizdį. Pasaulyje šimtai sėkmingų parduotuvių ir kartais mums NET nereikia galvoti, mąstyti, o užtenka pasiremti išbandytais ir kokybiškais pavyzdžiais. Žinoma, vienam tai gali suveikti, o kitam ne, nes visgi skiriasi šalys, klientai, asortimentas ir apskritai daug skirtingų faktorių, tačiau...

Įgyvendinimo planas:

  • Apmąstykite, išsitirkite patinkančias ir Jūsų verslui artimas el.parduotuves
  • Dizainas. Kopijuokite, tačiau pritaikykite spalvas / dėstymą pagal savo poreikius.
  • Investuokite laiko parduotuvės testavimams

Planas atrodo paprastas ir trumpas, taip? Deja, šis procesas nereikalauja didelių išlaidų, tačiau reikalauja tikrai daug, daug laiko ir domėjimosi. Ir žinoma, pats asmeniškai pritariu, jog kartais darbą verta palikti tos srities specialistui nei stengtis atlikti viską pačiam. Bet, patys galime tikrai padaryti daug. 

Parduotuvių pavyzdžiai - dizainas

Ar teko Jums žiūrėti šių metų sėkmingiausias PrestaShop parduotuves? Asmeniškai tikrai nustebau... Atrodo, jog paimtas įprastas parduotuvės dizainas ir net MINIMALIAI pritaikytas, pagražintas. Kas trukdo ir mums taip pasidaryti? Viskas ko reikia, tai įsidiegti PrestaShop TVS ir ieškoti patinkančių, kokybiškų el.parduotuvių, kuriomis galėtumėm pasiremti. Galime taip pat generuoti patys idėjas ir pritaikyti. 

Keletas 2016 geriausių PrestaShop parduotuvių:

Prestashop parduotuvių pavyzdžiai

1. http://www.bertiescloset.com/

Parduotuvė, kuri tikrai primena originalią PrestaShop temą, tačiau stilius pritaikytas prie įmones įvaizdžio. Jis tapo minimalus, visi nereikalingi elementai išimti, o apsipirkimo procesas - visiškai supaprastintas. 

Rezultatai: sėkmingi pardavimai visame pasaulyje!

Sudėtingumas: tikrai nesudėtinga pasiruošti panašų dizainą redaguojant originalią temą, o svarbiausia - mobilioji versija jau paruošta! Viskas ko reikia, tai kokybiškai pasiredaguoti.

SVARBU: Negalvokite, jog tokia parduotuvės versija nereikalauja laiko ir visiškai investicijų. Tokią versija nėra paprasta pasiruošti, bet lyginant procesą, kai piešiamas naujas, unikalus dizainas ir reikia sukoduoti dizainą, paruošti mobiliąją versiją, tai čia tikras ROJUS.


2. http://www.ateliershinji.com/ginza/

Tai rankdarbių parduotuvė iš Japonijos. Parduotuvėje įterpus vos keletą ryškių spalvų buvo pritaikytas ir sukurtas išskirtinis dizainas - įvaizdis. Investuota laiko detaliai aprašant prekes, pateikus kokybiškas nuotraukas, įdiegta gyva konsultacija, galimybę pristatyti visame pasaulyje ir tarptautinė sėkmė. Investuota laiko aprašant ne tik prekes, tačiau ir patį apsipirkimo procesą, mokėjimus ir pristatymo galimybes.

Aprašymai, nuotraukos, konsultacijos - dalykai, kurie itin svarbus, kurie suvalgo galybę laiko, tačiau generuoja mums pardavimus.

Ar pastebėjote, jog taikantis į tarptautinę rinką, tokio tipo parduotuvės pateikia detalę informaciją, nuotraukas apie save, kūrimo procesą? Tai klientams užtikrina saugumo jausmą. 

Prestashop parduotuvių pavyzdžiai

Prestashop parduotuvių pavyzdžiai

3. https://www.eatingtools.com

Tai paprasta, minimalistinė, tačiau tikrai graži ir daug pasakanti el.parduotuvė. Visur vyrauja didelės, aiškios ir kokybiškos nuotraukos. Kokybiškos nuotraukos tikrai suteikia prabangos jausmą naršant.

Svetainės valdymas paprastas, produktai pateikti kokybiškai, visos reikalingos funkcijos ir informacija. Paprastai, tačiau labai gerai. Kitas dalykas, jog techniškai daug paprasčiau paruošti svetainę naudojant dideles nuotraukas, o tai reiškia - mažesnės investicijos į programavimo paslaugas.

Svarbu: naudojant tokio tipo dizainą, kai pertaikimos didelės nuotraukos verta gerai apgalvoti svetainės struktūrą ir navigaciją, jog klientams nekiltų neaiškumų ieškant kategorijos, prekės ar tiesiog naršant.


Sąrašas el.parduotuvių

Peržvelgus vos keletą PrestaShop parduotuvių manau pritarsite, jog visos ganėtinai paprastos, tačiau tvarkingos ir jaučiasi, jog buvo investuota laiko ir padirbėta su aprašymais, nuotraukomis, bendra parduotuvės tvarka, pritaikytas minimaliai dizainas, savitas stilius kas užtikrina sėkmingą ir kokybišką el.parduotuvę. Žemiau pateikiu platesnį sąrašą PrestaShop parduotuvių, kuriuos pripažintos sėkmingiausiomis el.parduotuvėmis.

Moteriškų rūbų parduotuvė - http://www.suncoo-paris.com/

http://www.thebrand.es/

http://www.headict.com/

http://www.hemisgalerie.com/en/

http://tinycottons.com/

http://www.miraherba.de/

http://www.anticboutik.com/

http://www.safewaterman.com/en/

Parduotuvės testavimas

Vienas blogiausių dalykų, kai neturime net švarios ir tvarkingos "dekstop" (pritaikytos įprastiems ekranams) parduotuvės versijos. Naudojami šriftai, kurie nepalaiko mūsų kalbos ir iškraipo nosinių atvaizdavimą. Pabėgę elementai iš savo vietų. Prekės aprašytos 2 - 3 žodžiais. Įkelta maža ir nekokybiška nuotrauka. Ir taip susideda galybę smulkmenų, kuriuos tikrai neprideda pasitikėjimo Jūsų parduotuvės klientams.

Kaip elgtis?

Pats asmeniškai mėgstu kankinti savo draugus ir artimuosius. Savo tarpe turiu įvairiuose srityse dirbančių draugų, kurių nuomonę man visados įdomu išklausyti. Dažnai atsižvelgiu į išsakytą kritiką, apmąstau ar tikrai, kaip kitaip, ar verta, ar neverta... Tai tikrai padeda. 

Testuokite, testuokite ir dar kartą testuokite. Nežinau kodėl, tačiau tai procesas, kurį visi praleidžia. Tačiau nusiteikite skirti pusdienį prekės atvaizdavimui. Naršykite, mąstykite, lyginkite, klauskite nuomonės kol pasieksite optimalų variantą. Sekančią dieną - skirkite pusdienį savo parduotuvės pagrindiniui puslapiui. Sekančią dieną - skirkite pusdienį apsipirkimo procesui. Savaitės pabaigoje - peržiūrėkite viską ir įvertinkite. 

Toks testavimo metodas man dažnai padeda ir išvengiu negatyvių minčių, jog labai nesinori testuoti ir nežinau ką čia galėčiau pakeisti. Neskubėdami, įsigilindami po vieną etapą testuodami tikrai pasieksite geresnių rezultatų. Vėlgi - tai laiko investicija.

Apibendrinimas

Galiu pripažinti, jog pats asmeniškai nedraugauju su dizainu, tačiau taikant šį el.parduotuvės kūrimo metodą man pavyko sukurti elPresta be didesnių investicijų. Apmąsčius visą projektą (tikslą, idėją, stilių, norimą funkcionalumą) pradėjau ieškoti svetainių. Išsirinkau net keletą svetainių, kuriuos man patiko iš dizaino pusės ir atsirinkau ką galėčiau pritaikyti savo el.parduotuvei. 

Viską apmąsčius, išsirinkus pavyzdžius pradėjau planuoti struktūrą, įsidiegiau PrestaShop turinio valdymo sistemą, kuriuoje pateikta įprastas parduotuvės šablonas ir pritaikiau dizainą pagal savo poreikius. 

Pritaikius dizainą, pasitvarkius parduotuvės struktūrą, funkcionalumą prasidėjo testavimai. Tikrai pripažinsiu, jog prie pagrindinio puslapio, prie prekių sąrašo, prekės vidinio puslapio, apsipirkimo proceso buvo praleista žymiai daugiau laiko, nei pusdienis - vienai puslapio daliai. Ypač daug laiko praleista tobulinant ir testuojant apsipirkimo procesą. 

Deja, rašymas nėra mano stiprioji dalis (klaidos, stilius), tačiau prie kiekvieno elPresta patalpinto modulio buvo investuota daug laiko kuriant modulio aprašymą LT / EN kalbomis, ruošiant nuotraukas, ruošiant VIDEO prezentacijas, specifikacijas. 

Taigi... Diegiame įprasta PrestaShop TVS, pasinaudojame įprastu šablonu kaip pamatu. Susirandame sau patinkančias el.parduotuves, apmąstome norimą stilių ir prisitaikome! Investuojame laiką, pastangas į kokybę: aprašymai, nuotraukos, funkcionalumas. Viską detaliai ištestuojame, išgryniname ir paleidžiame kokybišką el.parduotuvę.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku