2018 m. spalio 23 d. - 3 min skaitymo

Kodėl SEO svarbus internetinei parduotuvei?

Dirbant e-komercijose srityje daugiau nei 8 metus teko matyti įvairių pozicijų ir strategijų SEO ir mokamos reklamos atžvilgiu, tačiau, ar tikrai internetinei parduotuvei nėra svarbus SEO? Vieni teigia, jog parduotuvės SEO, tai didelis darbas arba Google paieškos sistema automatiškai pakelia ir siūlo klientams, kurie ieško prekių, tačiau... mes pamirštame apie konkurentus.

SEO internetinei parduotuvei

Kol investuojate į mokamą reklamą, keliate naujas prekes, plečiate asortimentą ir taip didinate lankomumą, Jūsų konkurentai dirba ties parduotuvės SEO ir didesniais pardavimais. Didesnis kiekis produktų ar didelis lankomumas Jums negeneruoja didesnių pardavimų. Konkurencingas ir daug lankomumo sulaukiantis raktažodis dažniausiai būna bendrinis į kurią patenka žmonės, kurie tik domisi, o ne pasiruošę šiandiena atlikti pardavimą. Paanalizuokime keletą faktų ir skaičių.

SEO strategija internetinei parduotuvei (PrestaShop)

Ko ieško žmogus įvedus į paiešką: batutas ar batutai? Jis domisi ir renka informaciją apie būsimą pirkimą. Ar jis pirks pas Jūsų? Galimai, jeigu Jus turite gerą aprašymą, kokybiškas nuotraukas ir esate pirmose pozicijose. Tačiau, kiekvienas toks kliento švietimas - Jums kainuoją paspaudimą. Ir jeigu tai konkurencingas raktažodis - Jums tai kainuoja brangiai. Kaip to išvengti, kaip sutaupyti reklamoje ir privilioti klientų, kurie pasiryžę pirkti dabar?

Pradėkite mažesniais žingsniais, tačiau pasirinkdami protingus raktažodžius, kuris atveda potencialius pirkėjus. Tai ne tik leis sutaupys reklamos pinigus, tačiau ir padidins pardavimus. Keletas idėjų Jūsų reklamai:

  • Batutai internetu pigiau
  • Batutai internetu nemokamas pristatymas
  • Akcijos batutams
  • Batutų išpardavimas

O trumpai, tai orientuokitės į raktažodžius, kurie turi mažesnę konkurenciją, tačiau tikslingai paliečia klientus, kurie vertinimo, pirkimo etape, o ne skaito ir domisi. Nesvarbu srauto dydis, svarbu konversija. Galite turėti šimtus tūkstančiai prekių ir didelį srautą, tačiau tai gali neatspindėti generuojamų pardavimų ir gaunamo pelno.

Raktažodžių analizė

Siekdami atsirinkti gerai raktažodžius orientuokitės į tikslumą ir suflerius. Pateikiu keletą minčių, kaip galite išgryninti ir patikrinti raktažodį:

Blogi raktažodžiai:

  • Naudojantis žodžius: kodėl, kas, ką reiškia.
  • Naudojantis "brando" pavadinimą, įtraukiant "kaip", "kur" ar kitus su e-komercija nesusijusius žodžius
  • Naudojant standartinį kategorijos pavadinimą (dalinai blogai)

Orientuotis turime į klientus, kurie nori įsigyti prekę artimiausiu metu ar net dabar. Tai klientai, kurie daro analizę arba pasiruošę pirkti. Tokius klientus galime tiksliau filtruoti naudojant raktažodžius:

  • Perkamiausi batutai
  • TOP batutai
  • Nuolaidos batutams
  • Pigesni batutai internetu
  • Akcijos batutams

Variacijų gali būti įvairių. Kas tinka vieniems, ne visada tinka kitiems. Įvertinkite raktažodžius, kuriais norite būti aukštesnėse pozicijose. Gausite mažiau srauto, tačiau kokybišką srautą, kuris pasirengęs Jums generuoti pardavimus. Manote, jog tai bloga strategiją? Ne visada didelis srautas atspindi pardavimų rezultatas.

Srautas ir pardavimai

Atlikote namų darbus su raktažodžiais, nuosekliai dirbate pagal paruošta SEO planą, investuojate į mokamą reklamą ir viskas gerėja. Tačiau, viskas gali gerėti dar stipriau. Visų elektroninių parduotuvių pardavimų konversija - skirtinga.

Jeigu pritraukiate 5000 vartotojų ir turite 1% pardavimų konversiją, tai sulaukiate 50 pardavimų per dieną. Patikrinkite vidutinę krepšelio vertę. Tarkim, mūsų vidutinė krepšelio vertė - 35 EUR. Gauname 1750 EUR pajamų. Jeigu išleidžiame į reklamą 50 EUR / dienai, tai lieka - 1700 grynų pajamų.

Kas būtu, jeigu sudomintumėt savo lankytojus ar paskatintumėt vieną lankytoją išleisti daugiau? Pakeldami pardavimų konversiją iki 5% Jus galite uždirbti 8700 Eur per dieną. Tai tik pabrėžia, jog srautas viena medalio pusė. Taip, Jus galite orientuotis į nuolatinį srauto didinimą ir procentaliai - padidinsite pardavimus. Tačiau, Jus stipriai išauginsite patiriamas išlaidas mokamai reklamai ir SEO. Orientuokis į konversiją, o ne tuščius skaičius. Sumažindami dvigubai srautą (2500 vartotojų), tačiau padidindami konversiją iki 5 % uždirbsite 4375 EUR + sutaupysite. Ne visada daugiau - daugiau.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku