2018 m. gruodžio 2 d. - 3 min skaitymo

Kodėl verta integruoti "Elastic search" į PrestaShop parduotuvę?

Kas yra Elastic Search?

Elastinė paieška (angl - "Elastic search") - paieškos variklis, kuris pasižymi itin greitu atsakymo greičiu. Pavyzdžiui, jeigu mūsų internetinėje parduotuvėje tūkstančiai, šimtai tūkstančių ar net milijonai prekių, tai įprasta paieška nepajėgi rasti greitai. O PrestaShop paieška jau peržengiant šimtus tūkstančių įrašų tampa lėta ir atneša daugiau žalos nei naudos. O kam patinka laukti? Kelios sekundės ir Jus prarandate klientą. O jau nekalbame apie naująją kartą, kuri tikrai nesitaikstys ir nelauks.

Įsivaizduokite, jog pardavinėjate automobilio dalis ir turite daugiau nei keletą milijonų dalių. Klientus įvedus dalies kodą ar pavadinimą vos per puse sekundės mums grąžina rezultatus, kai įprasta paieška gali trukti ne vieną dešimtį sekundžių.

Kodėl Elastic search?

Kodėl "Elastic search" veikia taip efektyviai? Dėl išskirtinio taikomo paieškos metodo: paieška tiesiogiai ieško indekso, o ne įvesto teksto.

Nors PrestaShop e-komercijos turinio valdymo sistema taip pat skaido informaciją į tam tikrus indeksus ir talpina į savo duombazę, tačiau straipsnyje peržvelgsime, kodėl rezultatai tokie skirtingi ir visi renkasi "Elastic search".

Elastic search su PrestaShop

Kodėl verta integruoti "Elastic search" į PrestaShop internetinę parduotuvę?

"Elastic search" - vienas populiariausių paieškos sprendimų, kurį renkasi nuo didžiausių ir žinomiausių įmonių iki smulkių elektroninių parduotuvių. Kodėl toks drastiškas skirtumas? Viena iš priežasčių, jog "Elastic search" visiškai nemokamas ir atvirojo kodo sprendimas. Gauname aukščiausio lygio įrankį duomenų kaupimui, analizei, paieškai. Viskas ko reikia, tai serverio, kuriame talpinsime paiešką. Jeigu ši dalis Jums nepatinka, tai "Elastic search" siūlo savo "Cloud" paslaugą už mėnesinį mokestį.

Kalbant apie serverį ar talpinimą pas oficialių atstovų, tai abu variantai prideda dar vieną pliusą mūsų internetinei parduotuvei - mažesnė apkrova. Įsivaizduokite, jeigu Jūsų parduotuvėje lankosi 150 - 200 vartotojų ir ieško norimų prekių, detalių ar tam tikros informacijos. Įprasta PrestaShop paieška kreipiasi į duomenų bazė, generuoja atsakymą ir tai viskas vyksta Jūsų serveryje. Serverio apkrova didėja, tai lėtina visą parduotuvę ir visiems vartotojams jaučiamas sulėtėjimas.

Elastic search privalumai

"Elastic search" iškėlimas į atskirą serverį ar debesis palengvins naštą parduotuvei, kas užtikrins ne tik greitą paieškos atsakymą, bet ir visapusiškai greitesnį serverio darbą dėl mažesnio krūvio.

Trumpai apibrėžkime pagrindinius pliusus:

  • Visiškai nemokamas "premium" lygio sprendimas;
  • Itin greitas paieškos atsakymo laikas;
  • Galimybė dirbti su labai dideliais duomenimis;
  • Labai aukštas paieškos tikslumas;

Pagrindinius pliusus aptarėm, tačiau pamiršom paminėti dar vieną ir labai svarbų faktą - grąžinamų duomenų tikslumas. Tikrai ne kartą teko susidurti ir vargti, kai vedame "batutai" ir neranda rezultatų "batutas" ar vedame žodį "samsung" ir grąžina įvairiausių rezultatų, kurie nesusieja t.y blogas paieškos tikslumas. "Elastic search" užtikrina lengvą valdymą ir aukštą paieškos tikslumą. Tai lyg suderinti greitį, kokybę ir kainą. Nesuderinama, tačiau šiam paieškos variklui tai pavyko.

Elastic search ir PrestaShop

Jeigu nusprendėt pagerinti savo el.parduotuvę ir pakeisti standartinę paiešką į elastinę paiešką, tai Jūsų laukia keletas etapų ir sprendimų, kuriais įgalinsite paiešką.

Pirmu žingsniu, tai privalote nuspręsti, ar "Elastic search" talpinsite savo atskirame serveryje ar pasinaudosite debesų paslauga ir mokėsite mėnesinį mokestį. Talpinimo paslauga prasideda nuo 16.40 $ / mėnesiui. Minimalaus serverio kaštai prasideda nuo 4.00 eur / mėn, tačiau reikalingas "Elastic search" sudiegimas ir paruošimas serveryje. Kas pigiau ar geriau? Žinoma, pigesnis variantas gaunasi, kai talpinate savo serveryje, tačiau, tai reikalauja daugiau darbo.

Sekantis etapas, tai paieškos sujungimas su PrestaShop internetine parduotuve. Jums reikalingas jau paruoštas "Elastic search" modulis arba pasinaudodami dokumentacija galite pasiruošti savo API sujungimą ar modulį.

Rezultatai

Viskas! Turite aukščiausio lygio sprendimą su minimaliomis išlaidomis. Tai užtikrins tikslesnius paieškos rezultatus, galimybę dirbti su didžiuliu duomenų kiekiu ir stebėti išsąmia statistiką, duomenų analizę. Ir žinoma, tikrai verta paminėti, jog sumažinsite savo parduotuvės apkrovas ir taip parduotuvė veiks greičiau!

Susidomėjote "Elastic search" integracija su PrestaShop? Parašykite mums ir padėsime Jums atnaujinti paiešką.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku