2016 m. vasario 28 d. - 4 min skaitymo

Naudingi PrestaShop moduliai

Visai neseniai peržvelgiau PrestaShop 2015 m. modulių pardavimų statistiką ir trumpą apžvalgą - kaip sekėsi šiais metais. Tai modulių vis daugėja, pardavimai kyla ir viskas plečiasi, plečiasi. Tačiau, dirbant prie įvairių e - komercijos projektų pastebėjau, jog skirtingiems projektams - skirtingi moduliai.

Pavyzdžiui, sporto papildų parduotuvei itin efektyviai suveikė papildų pasirinkimo modulis pagal lyti ir tikslus. Prekių moterims parduotuvei - patogus "paklausti apie prekę" modulis. Auto detalių parduotuvei - aiškus ir patogus filtravimo modulis + paliktų krepšelių priminimas žinutėmis.

Kodėl?

Žinoma, priežastys ganėtinai aiškios. Ieškome automobilio detalės ar naujo įrankio, prietaiso, tai ką mes darome? Atsiverčiame pirmus penkis google paieškoje puslapius ir naršome. Detalių daug, o paieška nepatogi? Klientas dingsta... Visgi randame savo norimą prekę ir pradedame analizuoti kur pigiau, ką kiti siūlo. O pabaigoje? Tiesiog spontaniškas sprendimas pirkt iš parduotuvės X ir nėra jokių logiškų priežasčių arba... Vakare klientas gauna trumpąją SMS žinutę apie paliktą krepšelį ir tai pastumi atlikti užsakymą. 

Moteriškos parduotuvės... Ar žinojote, jog apskritai 70 % klientų turi klausimų perkant internetu, o ką jau kalbėti apie moteris? Įdomu visos smulkmenos! Nors ir pristatymas, aprašymas pateiktas, tačiau peržvelgus klausimus pastebiu, jog vistiek norima įsitikinti ar tikrai prekė sandėlyje, ar tikrai spės pristatyti, ar tikrai prekė tokia ir kiti įvairūs klausimai.

Kaip padidinti pardavimus
Kaip padidinti pardavimus

Rekomenduojami moduliai pardavimams padidinti

Pavyzdžių galėčiau pateikti kur kas daugiau, tačiau šio straipsnio tikslas pasiūlyti keletą tikrai veikiančių ir pardavimus padidinančių modulių - funkcijų. Dėmesio: mano sąraše paminėtu funkcijų - modulių galima rasti ir nemokamai, todėl tikrai verta panaršyti ir paieškoti PrestaShop modulių.

1. Paliktų krepšelių priminimas el.paštu arba SMS žinute.

Kodėl? Manau svarbiausias faktas tai, jog dažnai klientai priima spontanišką sprendimą kur apsipirkti. Peržvelgia penkias konkurentų svetaines, įvertiną kainą, siuntimą, prisideda įvairios kitos smulkmenos ir vakare... spontaniškai apsiperka X parduotuvėje. Žinoma, jeigu didėlis kainų skirtumas, tai žmogus rinksis pigiausią, tačiau, kai viskas ganėtinai panašu? 

Ką galime rinktis? gsms.lt - paprasta integracija, o dėl planų - pasidomėkite asmeniškai. Taip pat, PrestaShop siūlo oficialų sms siuntimo modulį: SendinBlue. Vienintelis skirtumas, jog sms žinučių tiekėjas - užsienyje. Žinoma, tokių modulių ir tiekėjų galybę. Verta investuoti laiko, pasidomėti ir rasti sau palankiausią planą, o integracija - ne itin didelis galvos skausmas.

2. Greitas būdas paklausti apie prekę

Nors klientams ir taip kyla milijonas įvairių klausimų, tačiau jeigu norite dirbti, uždirbti ir padidinti pardavimus - tai puikus būdas. Prie prekės pateikta nuoroda, kurią paspaudus iššoksta patogus, nedidelis "popup" langas su galimybę užpildyti informaciją - mano manymų idealus variantas. Nors PrestaShop moduliai siūlo ne vieną tokį modulį, tačiau ieškant rekomenduoju peržiūrėti ir mūsų siūloma: "Paklausti apie prekę modulį", kuris optimizuotas, jog klientui atsakyti būtu paprasta, greita, o naujų žinučių įspėjimus gausite į el.paštą.

Kitas būdas, kuris nemokamas, o pasiūlymų galybę - "Live chat" moduliai. Rekomenduočiau zopim PrestaShop nemokamą modulį. Žinoma, pasirinkimas platus, tai pavardinsiu dar keletą dėmesio vertų modulių: hubtalk, tawk. 

O asmeniškai, tai rekomenduočiau įsidiegti abu PrestaShop modulius ir užtikrinti, jog visų klientų poreikiai bus išpildyti ir visiems bus atsakyta jiems patogiu būdu.

3. Dovanų modulis

Kas labiau paskatins, nei siūloma dovana prie prekės? Asmeniškai manau, jog tai labai galingas įrankis manipuliuoti klientus ir didinti pardavimus. Nors šis procesas tikrai pareikalaus laiko, idėjų kaip viską skoningai ir tvarkingai pateikti, kokios dovanos, kokie pasiūlymai, tačiau asmeniškai galvoju, jog tai tikrai galingas įrankis. 

Deja, abejoju ar rasite tokio tipo modulių nemokamai, o PrestaShop markete kainos ganėtinai aukštos. Tačiau verta pagalvoti ir apskaičiuoti, kiek pardavimų užteks padaryti, jog toks modulis Jums atsipirktų? O kiek žmonių jis paskatins pirkti? Kiek pardavimų padaugės? Lyginant šiuos kriterijus, tai ganėtinai maža investicija.

4. Lojalumo modulis

Tikrai nežinau kodėl, tačiau PrestaShop šį modulį siūlo NEMOKAMAI, o didžioji dalis klientų jo nenaudoja. Kodėl? Naują klientą pritraukti brangiau, nei išlaikyti jau esamą ir lojalų klientą. Leiskite klientams kaupti taškus, konvertuoti taškus į realius pinigus ir tai panaudoti būsimiems užsakymams. Klientui atlikus užsakymą ir sukaupus 5 - 15 Eur, kaip manote, ar jis juos paliks? Ne! Klientas rekomenduos vienam, kitam draugui, jog galime panaudoti ir tai automatiškai generuos dar daugiau pardavimų ir pajamų.

Ir žinoma, tikrai ne ką svarbesnis dalykas - turėsite patenkintus klientus. Moduli galite rasti ir aktyvuoti tarp jau įdiegtų PrestaShop modulių.

5. Reklamos moduliai

Šią dalį norėčiau išskirti į tris skirtingus modulius. Įsivaizduokime, jog turime keletą tūkstančių, o gal dvidešimt tūkstančių prekių. Kaip viską klientui parodyti, pateikti? Kaip jį suvilioti? Žinoma - reklama ir akcijos. Tačiau, net ir akcijų ne visada užtenka, nes geriausi pasiūlymai taip ir lieka nepamatyti... Ir tai net dažnas atvejis. 

Mano sprendimas būtu, jog įvesti el.parduotuvėje sistemą, kaip išskirtinai atvaizduoti klientui akcijas ir pasiūlymus:

1. Skaidrių (slide modulis) informuoti klientui apie naują kolekciją, akcijas, išskirtinius pasiūlymus.

2. Popup modulis. Įėjus klientui į pagrindinį, į kategoriją, išeinant iš svetainės pateikti geriausius pasiūlymus. 

3. Bėganti tekstinė juostelė puslapio apačioje (pigu.lt galima dažnai pamatyti).

Kuris būdas geriausia veikia Jums? Privalote išbandyti visus, o galbūt visi? Tačiau tikrai rekomenduočiau nepiktnaudžiauti šiais įrankiais. Jeigu pradėsime naudoti tai kiekvieną dieną ir visad ir dėl visko - tai taps neefektyvu.


Apibendrinimas

Tai mano asmeniniai pastebėjimai kas veikia ir kodėl taip, tačiau tenka pripažinti, jog kas vienam veikia - kitam gali visai neveikti. Ir tokių pavyzdžių tikrai turiu savo praktikoje. Bandykite, eksperimentuokite ir sekite savo rezultatus. Jeigu turite savo pastebėjimų kas veikia, ką rekomenduojate, tai maloniai prašome parašykite į el.paštą [email protected] ir praplėsiu šį straipsnį.

Sekmės pardavimuose!

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku