2016 m. vasario 2 d. - 2 min skaitymo

Pardavimų statistika PrestaShop sistemoje


Dabartiniais laikais statistika įgavo neįtikėtiną vertę ir žinoma - svarbą. Sunku įsivaizduoti el.parduotuvę, kuri nekauptų statistikos ir neanalizuotu turimų duomenų. Tai lyg vykdyti verslą ir nesidomėti kiek tai generuoja pajamų, koks pelno procentas, kur vykdomos veiklos silpnosios pusės, kas gerai, kas blogai. 

PrestaShop ir Google analytics

Tačiau, šiame straipsnyje norėčiau supažindinti su PrestaShop ir Google analytics sinchronizacija ir pardavimų pavojais! Tikriausiai nesuklysiu, jog didžioji dalis naudojate Google Analytics paslaugas ir nemokamą PrestaShop modulį, kuris padeda sinchronizuoti Jūsų analytics paskyrą su el.parduotuve. Tai PrestaShop modulis, kuris pilnai tinkamas siekiant pamatyti bazinę statistiką apie vartotoją, apsilankymus, atmetimo rodiklį, vartotojų šaltinį ir žinoma - pardavimus. Pardavimų sekimui reikia nedaug - tiesiog pasiruošti tinkamai google analytics paskyrą. 

Ar žinojote, jog Analytics siūlo išplėstinę - sustipriną e - komercijos statistikos rinkimą? Žinoma, tam reikės įsigyti mokamą PrestaShop modulį arba pasitelkti programavimą ir pasipildyti turimą modulį remiantis dokumentacija - skaityti dokumentaciją.

Prestashop ir google analytics pardavimai


Kodėl statistika neteisinga ir nefiksuoja pardavimų?

Atrodo viskas? Tačiau, ar teko lyginti pardavimus PrestaShop sistemoje ir Google Analytics sistemoje? Skiriasi, teisingai? Skirtis turėtu, jeigu naudojate Payserą atsiskaitymus ar kitus, trečius, atsiskaitymo būdus - lizingai, banko integracijos ir kita... Deja, tačiau įprastas Prestashop analytics modulis neperduoda pardavimų informacijos, jeigu mokėjimas atliktas pasitelkiant įvairias mokėjimo sistemas. Kodėl taip? Juk mokėjimą gavome, užsakymas patvirtintas? Viena iš pagrindinių priežasčių - klientas grąžinamas į užsakymų istorija arba negrįžtą į užsakymo patvirtinimo puslapį, kuriame įvyksta duomenų perdavimas į Analytics paskyrą.

Paysera modulis: grąžina klientą į užsakymų istorija. Tai reiškia - nei vieno užsakymo, kuris apmokėtas pasitelkiant Payseros mokėjimo sistemą nematote analytics statistikoje.

Bankiniai nukreipimai ("Banklink"): klientui negrįžus į parduotuvę, į užsakymo patvirtinimą, duomenys neišsiunčiami.

Lizingas: situacija identiška.

Ši problema gyvuoja visiems mokėjimo moduliams, kurių metu klientas nukreipiamas į banką, mokėjimo sistemą ir negrįžtą arba būna grąžinamas neteisingai.


Kokie sprendimai?

Realus sprendimas tik vienas - perprogramuoti įprastą modulį, kuris perduotu užsakymą į Analytics, kai užsakymas įgauną tam tikrą būseną, kaip - apmokėtas, išsiųstas, pristatytas. Atšaukti iš Analytics taip pat pagal pasirinktas būsenas.

Tokiu atveju - į Analytics bus išsiųsti visi patvirtini užsakymai ir pardavimų statistika bus korektiška.

Kitas sprendimas: pardavimams naudoti PrestaShop siūlomą statistikos modulį, tačiau tokiu atveju, negalėsite sekti adwords, remarketingo, facebook ar kitokio pobūdžio reklamos efektyvumo, pardavimų. 

Šio straipsnio pagrindinis tikslas perspėti dėl nekorektiškos statistikos ir trumpai supažindinti su problemomis.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku