2015 m. birželio 27 d. - 2 min skaitymo

Elektroninės parduotuvės greitis

O kokia jūsų elektroninė parduotuvė? Šie faktai privers sunerimti ir susimąstyti apie parduotuvės optimizaciją.


Verslo rodikliai

Įdomu, kaip vienas ar kitas faktorius veikia Jūsų verslo rodiklius? Garantuoju, tai privers susimąstyti ir pasitikrinti savo parduotuvę.

Atmetimo rodiklis:

Parduotuvė, kuri užsikrauna per penkias sekundes, turi dvigubai didesnį atmetimo rodiklį lyginant su parduotuve, kuri užsikrauna per vieną - dvi sekundes. Atrodo vos keletas sekundžių? Tačiau prarandate puse savo klientų.

Pardavimų rodiklis:

Buvo įrodyta, jog viena sekundė ilgesnio krovimo kainuoja 7 % pardavimų rodiklio. (Šaltinis - kissmetrics.com). Lieka tik paskaičiuoti, kiek prarandame užsakymų.

Paliktų krepšelių rodiklis:

Net 20 % klientų palieka krepšelius dėl ilgo krovimosi laiko. Apskritai, net 67 % internete perkančių žmonių įvardija tai, kaip viena pagrindinių priežaščių dėl ko nutraukia naršymą ir palieka parduotuvę.

Reklamos rodiklis:

Bing išsiaiškino, jog rodant 2 sekundes trumpiau reklamą paieškos rezultatų puslapyje, reklamos pajamos sumažėjo net 4,3 %! Ar galite patikėti, kokia brangi ta sekundė? Kiek tai įtakos turi mūsų bendriems rezultatams? 

Kaip paskatinti pardavimus?

Elektroninių parduotuvių greitis

Search Engine Optimisation (SEO)

Bausmės:

Jau 2010 m., 1 % svetainių buvo nubaustos dėl lėto krovimosi greičio. Įsivaizduojat, kokia įtaka tai turi šiais laikais? Mobiliajai versijai?

Google pozicijos

Įprastai, pirmoje vietoje esanti svetainė net 30 % greitesnė už 50 vietoje esančią svetainę.

Red slow label

Nuo 2010, svetainė yra laikoma greita, kai ji užkraunama per mažiau nei 1.5 sekundės. Šiomis dienomis, Google klijuoja  "Raudonąją lėtumo etikętę", kuri praneša interneto vartotojam apie interinetinės svetainės lėtumą tiesiog paieškos rezultatų puslapyje.

Vartotojo sąsaja

Paklausa

Net 67 % vartotojų reikalauja, jog puslapis būtu pakrautas greičiau nei per 4 sekundes.

Lojalumas

60 % vartotojų palieką svetainę ir nueina pas konkurentų dėl lėto svetainės krovimo. 88 % palikusių įprastai nebegrįštą atgal.

Mobili versija

85 % vartotojų tikisi, jog mobiliosios versijos krovimosi greitis bus panašus, kaip įprastos "dekstop" versijos.

Saugumas

Net 71 % vartotojų mažiau pasitiki svetaine, jeigu ilgas krovimosi laikas!

Dalinimasis

Net 77 % vartotojų neigiamai atsilieps apie parduotuvę, jeigu patyrė lėtą krovimasį.

vartotojo sąsaja

Ar nustebote? Statistika tikrai iškalbinga. Savo elektroninių parduotuvių greitį galite patikrinti pasinaudojus vienu iš google įrankiu - google web speed. Šis įrankis ne tik parodys parduotuvės greitį, tačiau ir mobiliosios versijos greitį. Iškels pagrindines problemas, ką derėtu pasitaisyti norint greitesnių rezultatų.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku