2017 m. spalio 1 d. - 3 min skaitymo

PrestaShop 1.7 - kas naujo?

Naujoji e - komercijos TVS PrestaShop versija išleista jau ganėtinai senai (2016 m. pabaiga), tačiau tik dabar prisiruošiau ir nusprendžiau pasidalinti savo įžvalgomis. Dažnai klientai klausia - ar verta ir saugu planuoti naują projektą, el.parduotuves atnaujinimą ant naujosios sistemos versijos? Taip, tikrai verta ir rekomenduočiau. 

Naujosios versijos pradžia buvo tikrai audringa - daug klaidų, įmonės susijungė į sąjungą ir išleido analogišką 1.6 versijos sistemą thirtybees. Buvo kalbama apie grįžimą, apie tolimesnę ateitį - atrodo, jog viskas griuvo ir buvo daugiau nepatenkintų, nei patenkintų. O ir lūkesčiai - manau nuvylė ne vieną. Ką praradome su naująją versija?

PrestaShop 1.7 minusai

  • Iš techninės pusės, tai nėra aiškumo - žadėtas ir minėtas symfony naudojamas vos keletoje puslapių. Visa kita išliko identiškai PHP + smarty. 
  • Panaikinta tiekėjų užsakymai, sandėliai ir likučių valdymas.
  • Tai daugiau ne minusas, o tiesiog lūkesčiai - ganėtinai kuklūs atnaujinimai. Pakeistas tik produkto valdymo puslapis, modulių puslapis. Tačiau, ar tai tikrai esminiai pakeitimai parduotuvių savininkams? Tikrai ne.
  • Daugiau jokio vieno puslapio apsipirkimo (turėjom pasirinkimą tarp penkių etapų ir vieno puslapio 1.5 r 1.6 versijoje).
  • Pašalintos įvairios naudingos funkcijos. Ir deja.. tenka pripažinti, jog tokio pašalinimo tikslas, jog PrestaShop pats kuria modulius ir siūlo klientams įsigyti. Įprastai, tokie moduliai nebūna pigus. Žinoma, tai verslas, tačiau, pašalinti jau veikiančias funkcijas ir pasiūlyti įsigyti už 250 Eur? Žinant, jog PrestaShop skirtas smulkiam - vidutiniam verslui, tai smulkiam verslininkui, kuris ir taip turi ilgą sąrašą išlaidų, tai ganėtinai liūdna žinia.

PrestaShop 1.7 pliusai

  • Pripažinkime, jog nėra namų be dūmų. Visada galime rasti N neigiamų dalykų, tačiau galime rasti ir N teigiamų dalykų. Aš radau daugiau teigiamų savybių.
  • Nors nėra tikslumo ir aiškumo, tačiau mes galime laisvai pasirinkti ir toliau kurti modulius įprasta tvarka (su minimaliais paketiimais). Manau, jog be didesnių vargų pavyko visiems atsinaujintu modulius ir tai nesukelia problemų leisti - kurti naujus.
  • Kalbant apie tiekėjų užsakymus ir sandėlio valdymą - tai ganėtinai nemažas praradimas, tačiau ar tikrai tai praradimas, kai ši dalis veikdavo nekokybiškai? Klaidos, neišdirbta dalis? Manau, jog PrestaShop nusprendė ganėtinai teisingai orentuodamasi į sistemos kokybę, o šią dalį perleisdama įvairiems ERP ar net suteikiant galimybę mums sukurti kokybišką modulį ir pasiūlyti klientams. 
  • Patogesnis ir lengvesnis naujų projektų kūrimas - developer ir production versijos, starter tema, webpack integracija - "Code better, create easier, sell faster".
  • Teko įsitikinti webpack efektyvumu ir tikrai džiugu, jog naujoji versija gali pasigirti integruotu webpack`u. 

Apibendrinus

Sistema nuolatos tobulinama, atnaujinama ir sparčiai taisoma. Situacija rimsta, po truputį viskas juda į priekį kas džiugina. Manau, jog tai tik laiko klausimas ir pats asmeniškai - drąsiai pasirinkčiau PrestaShop 1.7 versiją savo naujam projektui. Nors lūkesčiai visų buvo didesni, tačiau mano akimis, tai žingsnis į priekį. Ir nors kiti tikrai kritiškai atsiliepe pradžioje, tačiau... mes kritikos galima pažerti visur ir visados. Svarbiausia, jog PrestaShop komanda atsižvelgtu į pastabas, kritiką ir būtu priimami teisingi sprendimai ateičiai, jog tikrai galėtumėm kurti lengviau, parduoti daugiau ir džiaugtis kokybiška ir stabilia sistema.

Tai buvo mano paprasti, tačiau man asmeniškai svarbūs pastebėjimai, tikiuosi, jog Jums padės apsisprendžiant.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku