2018 m. lapkričio 29 d. - 2 min skaitymo

PrestaShop 1.7.5: kas naujo ir kodėl būtina atsinaujinti?

Pirmoji "PrestaShop 1.7.5.0" beta versija jau pasiekiama! Žinoma, tai beta versija, tačiau tai didelis atnaujinimas PrestaShop sistemai.

Džiugiu, jog artėjama prie sistemos 1.7.5.0 atnaujinimo pabaigos, kuri suteiks svarbių naujų funkcijų ir patobulinimų 1.7 kodo pusėje, funkcionalumo pusėje ir saugumo dalyje. Atminkite, kad ši beta versija yra išankstinė leidimo programinė įranga. Nenaudokite jos savo parduotuvėje!

PrestaShop SEO atnaujinimai

Išskirčiau vieną iš svarbesnių atnaujinimų, tai SEO klaidų sutvarkymas kategorijos puslapyje. Daugiau jokio dubliuoto turinio pereinant iš vieno kategorijos puslapio į kitą.

Patobulinta SEO URL struktūra gamintojams ir tiekėjams. Seno URL struktūra: /123_gamintojas arba /123_tiekejas. Atnaujinta URL struktūra: www.svetaine.lt/gamintojas/123-pavadinimas.

Panaikintas kategorijos blokas po pirmojo puslapio.

Produkto puslapyje matysime, kaip produkto informacija bus atvaizduojama Google paieškos sistemoje! Tikrai patogus ir lauktas atnaujinimas.

PrestaShop SEO patobulinimai

Išjungus produktą ar produktui tapus neaktyviam, klientas bus nukreipiamas į pagrindinę produkto kategoriją, o ne "404" puslapį. Tikrai puikus sprendimas, kurį įgyvendindavo mokami ir brangūs SEO moduliai.

Pridėtas "Stock location" laukelis.

Naujas funkcionalumas

  • Grąžintas Google sitemap generavimo modulis.
  • Pranešimų modulis - "Favicon notifications". Dar vienas mokamas modulis tampa nemokamu ir įdiegiamas į sistemą.
  • Grąžintas "peržiūrėtų prekių" modulis.
  • Grąžintas "cross selling" modulis

Deja, su 1.7 sistema buvo pašalinta daug standartinių modulių, kurie tapo mokami: mėgstamiausios prekės, atsiliepimų modulis, sitemap generavimo modulis, peržiūrėtos prekės, tad džiugu, jog naujasis atnaujinimas grąžina pagrindinius ir tikrai reikalingus modulius.

Kiti sistemos atnaujinimai

Atsirado daug naujovių programinėje dalyje, kurios labiau aktualesnė programuotojams:

  • Naujos pozicijos
  • Suderinamumas su Twig2
  • Suderinamumas su PHP 7.2 versija
  • Webpack 4 versija
  • jQuery 2.2.4 versija
  • Moduliai gali naudoti Symfony paremtais valdymo kontroleriais
  • Moduliai gali naudoti Symfony komandas

PrestaShop 1.7.5 PHP 7.2 versija

Man labai įstrigo viena frazė, jog šiais laikais laimi tie, kurie prisitaiko prie naujovių greičiausiai. PrestaShop tikrai nenustoja dirbti, tobulinti ir gerinti 1.7 versijos, kuri buvo plačiai aptarinėjama ir susilaukė įvairiausių komentarų. Tikrai džiugu, jog sistema tobulėja ir įtraukia naujausias technologijos, kurios: užtikrina kokybę, saugumą, greitį, stabilumą ir patogesnį darbą.

Kitas smagus faktas, jog PrestaShop pradėjo domėtis ir klausytis programuotojų ir įmonių, kurios aktyviai reiškiai sistemos plėtojime. Tai nuteikia optimistiškai ir galime tikėtis vis geresnės PrestaShop versijos.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku