2015 m. birželio 27 d. - 4 min skaitymo

Prestashop, magento ar opencart?

Lietuvoje elektroninė komercija tik įgauna pagreitį ir pastarieji metai laikomi – elektroninių parduotuvių metai. Net smulkūs verslininkai, draugai ar pažįstami iš skirtingų pasaulio taškų turi galimybę steigti elektroninį verslą be didesnių investicijų ar sukurti realų produktą. Tai gali privesti prie sėkmingo verslo. Tai ne tik neribotos galimybes, tai reali galimybė sumažinti nedarbą, gerinti bendrą ekonominę padėtį, konkuruoti su stambiais tradiciniais verslais. Elektroninis verslas suteikia ne tik galimybes pradėti, tačiau ir kurti, teikti paslaugas su mažesne finansine rizika – mažesnės kapitalo ir administravimo sąnaudos.

Tačiau, ar viskas taip lengva, paprasta ir saldu? Žinoma ne... Kuriant elektroninį verslą dažnai susiduriama su žinių stygiumi ir sudėtingu sistemų pasirinkimu. Kokią visgi nemokamą e - komercijos turinio valdymo sistemą rinktis? Kuri geresnė? Patikimesnė?

PrestaShop, magento ar opencart?

Pasitelkus google tendencijų įrankių galime patikrinti, o kokios visgi tendencijos pasaulyje? Realiai, tokia informacija iškalbingesnė už tūkštančius žodžių.

Prestashop magento ir opencart tendencijos

Mėlyna spalva: Magento sistema

Raudona spalva: PrestaShop sistema

Geltona spalva: Opencart sistema

Žalia spalva: WooCommerce

Violetinė - VirtueMart.


Kaip matome, pasaulio tendencijos išduoda, jog pasaulyje populiariausia magento sistema. Tačiau, šiame straipsnyje aš pasirengęs įrodyti, jog Jums reikia PrestaShop sistemos. Kodėl? Pamėginkime aptarti.

Pastaraisiais metais pasaulyje itin sėkmingai auga smulkiam ir vidutiniam verslui orientuota „PrestaShop“ sistema. Didžiausias šios sistemos konkurentas – „Magento“ sistema, kuri orientuota į stambesnius klientus ir mokamą sistemą, tačiau siūlo klientams ir nemokamą, atvirojo kodo sistemą. Trečioji sistema, tai „OpenCart“. Ši sistema sulaukia itin didelio dėmesio tarp mažesnio verslo dalyvių.

Kyla rinktis, ką rinktis? Asmeniškai balsuočiau už smulkaus ir vidutinio verslo sprendimą - PrestaShop turinio valdymo sistemą. Magento sistema sudėtinga ir "didžiulė", tačiau ar mums tai reikalinga, jeigu mes esame maži ir vos pirma koja įžengę į elektroninį verslą?

Magento minusai:

 - Sudėtingesnis turinio valdymo ir  modulių programavimas

 - Sistema orentuota į stambesnį verslą

 - Brangūs mokymai, kursai

 - Brangūs moduliai, dizainai

 - Sudėtingesnis sistemos diegimas ir administravimas

 - Brangesnis parduotuvės išlaikymas

Apibendrinus, realiai, tai minusai, kurie netrugdo dirbti, tačiau gali sukelti nepatogumų kasdieniuose procesose.

Peržiūrėjus tendencijas Lietuvoje statistika nei kiek nestebina. Populiariausias pasirinkimas - PrestaShop, o Magento sistemos populiarumas traukiasi.

Prestashop ir magento palyginimas

Mėlyna spalva pažymėta - PrestaShop sistema, raudona - Magento, geltona - Opencart. Kaip matome, net OpenCart sistema nuosekliai po truputį auga, o magento sistema vis mažiau susilaukia populiarumo. Kodėl? Viskas paprasta. Mes nenorime išleisti didelių pinigų steigiant parduotuvę, mums nereikia sudėtingų sistemų. Kita vertus - PrestaShop sistema pastaraisiais metais tokia aktyvi, tiek daug inovacijų, tiek daug darbo, jog pavydėti tektu ne vienai sistemai. Jaučiamas aiškus tikslas - "dominuoti" ir tapti nemokamos e - komercijos turinio valdymo sistemos lyderiais pasaulyje.

Kodėl PrestaShop sistema?

  • Sistema visiškai nemokama ir atvirojo kodo.
  • Sistemos diegimas paprastas ir suprantamas visiems.
  • Sistemos atnaujinimas paprastas.
  • Sistema nuolatos naujinama ir prižiūrima (dėl sistemoje esančių klaidų).
  • PrestaShop tinkama ir smulkiam, ir vidutiniam ir net didesniam verslui!
  • PrestaShop naudoja naujausias technologijas, kas įtakoja puikų sistemos darbą.
  • PrestaShop pritaikyta pagal šiuolaikinius SEO standartus (geresni google rezultatai).
  • PrestaShop skiria didžiulį dėmesį e - verslo analizavimui ir patirtį stengiasi panaudoti sistemoje.
  • Didelis nemokamų modulių pasirinkimas verslo procesams optimizuoti.
  • Dar didesnis mokamų modulių ir dizaino šablonų pasirinkimas.
  • Aktyvus PrestaShop forumas, kuris padeda visais klausimais!
  • Aktyvus PrestaShop klaidų sprendimo puslapis (forge).
  • Sistema sparčiai populiarėja visame pasaulyje.
  • Didenis programuotojų pasirinkimas, kurie dirba su PrestaShop sistema (tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje).
  • Sistema naudoja twitter bootstrap karkasą, kas pritaiko parduotuvę prie įvairių įrenginių: telefonai, planšetiniai ir kt...

Manau, jog galėčiau išvardinti daug, daug gerų savybių. Ypač, po paskutinio sistemos atnaujinimo. Apibendrinus, tai kaip puikus, naujas ir išvaizdus automobilus už žemą kainą, tinkamas visiems ir visur.

Ar viskas taip gražu ir jokių neigiamų dalykų?

PrestaShop parduotuvė

Žinoma, kažkam sistema pradžiai pasirodys paini, kažkam reikės išskirtinių savybių, kažkam nepatiks vienas ar kitas procesas. Tačiau, abejoju ar pasaulyje yra sukurta sistema, kuri būtu pilnai pritaikyta prie Jūsų vykdomo verslo procesų, prie jūsų norų ir idėjų. Tai reikalauja papildomo programavimo ir sistemos pritaikymo prie vykdomo verslo.

Taip pat, teko susidurti, jog importuojant didesnį kiekį prekių susiduriame su lėtesniu parduotuvės veikimu. Tenka pripažinti, jog tai tikrai buvo didžiulis minusas sistemai. Kita vertus - sistema pritaikyta prie mažesnių srautų ir produktų kiekio. Renkantis mokamą "Magento" sistemą net paklausia, koks srautas ir produktų skaičius. Tačiau, paskutiniame sistemos atnaujinime (vos prieš keletą mėnesių) buvo padaryti dideli pakeitimai. Sistema buvo gerokai optimizuota, o ypač naršymas kategorijose pagreitintas. Atvirai kalbant - toks jausmas, jog sistemos kūrėjai ne miega, o dirba, dirba, dirba, jog klaidų ir nusiskundimų būtu kuo mažiau. Prie sistemos dabar dirba - 292 programuotojai kas viską ir pasako.

Manau, jog siekiant sukurti šiuolaikišką, modernią elektroninę parduotuvę, tai puikus pasirinkimas.


Norėčiau pabrėžti, jog straipsnyje išsakyta mano asmeninė nuomonė ir pastebėjimai iš vartotojo ir kliento pusės. Realiai, tai ganėtinai karšta ir diskutuotina tema - kuri sistema vis gi geresnė? Manau, tai labai priklauso nuo kliento poreikių ir steigiamo verslo. Neįmanoma palyginti skirtingų dalykų, vis gi tai ne obuolys ir obuolys, tačiau dirbant penkerius metus prie e - komercijos aš savo balsus skirčiau taip:

1. PrestaShop

2. Magento

3. OpenCart

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku