2018 m. lapkričio 5 d. - 4 min skaitymo

PrestaShop paslaugos: sprendimai sandėliui

Efektyvus ir protingas sandėlio valdymas - iššūkis ir galvos skausmas dažnai įmonei. Internetinių parduotuvių savininkai dažnai susiduria su problemomis vos prasideda sandėliavimas, padidėja užsakymų kiekis ar prasideda sudėtingi "dropshipping" sprendimai.

Siekiant padėti įmonėms išspręsti šiuos įššūkius ir optimizuoti problemas keliančius procesus mes sukūrėme keletą PrestaShop sprendimų, kurie efektyviai padeda kontroliuoti tiekėjų užsakymus, turimą kiekį sandėlyje, atlikti kiekio tikrinimą ir inventorizaciją sandėlyje.

PrestaShop sprendimai sandėliui

Pastaruosius metus aktyviai dirbome prie sudėtingų sprendimų apjungiant parduotuves į vieną valdymo sistemą, sujungiant PrestaShop su "Equinox" sandėlio valdymu, tačiau tai ganėtinai brangūs sprendimai, kurie dažnai būna nepakeliami smulkiam verslui. Pripažįstame, jog viskas viename - nėra geriausias sprendimas, tačiau sukūrėme keletą papildomų modulių, kurie puikiai papildo sistemą ir leidžia optimizuoti sandėlio procesus.

Barkodų sistema PrestaShop`e

Įprastomis sąlygomis mes galime naudoti prekės kodą ar barkodą, tačiau šis procesas tampa kėblus, jeigu tai atliekama rankomis. Sukūrėm PrestaShop barkodų modulį, kuris lanksčiai leidžia kontroliuoti prekių barkodus:

  • Automatinis vidinių barkodų kūrimas ir pildymas prie prekių
  • Patogus masinis barkodų pildymas ranka (pagal orginalius barkodus)
  • Excel eksportas / importas barkodų pildymui

Tenka pripažinti, jog prekės iš Lenkijos ar Kinijos tampa vis dažnesnis ir dažnesnis reiškinys mūsų rinkoje. Tokios prekės įprastai neturi jokio realaus barkodo, todėl siūlome įšeitį - automatinį barkodų kūrimą ir pildymą prie prekių. Tai puikiai padeda kontroliuoti prekes, likučius, vykdyti inventorizaciją ir kurti tolimesnius tiekėjų užsakymus.

Jeigu Jūsų produkciją turi realius barkodus, galite pasinaudoti eksporto / importo funkciją ir užpildyti barkodus prie prekių.

Modulis papildyta galimybe spausdinti barkodus prekėje / modulyje arba įvykdžius naują tiekėjų užsakymą ir gavus prekes (rekomenduojame šiame procese spausdinti ir klijuoti gavus prekes į sandėlį).

PrestaShop mobili aplikacija sandėliui

Sukūrėme unikalią mobilią aplikaciją pritaikyta PrestaShop 1.6 ir 1.7 versijomis, kuri padės Jums sutaupyti ne vieną brangią valandą, kontroliuoti prekių kainas, kiekį ar optimizuoti inventorizacijos sprendimą!

Tai mobili aplikacija, kuri aktyvuojasi nuskenavus darbuotojo QR kodą, todėl patogiai galite atspausdinti prisijungimo lapą ir priklijuoti sandėlyje. Darbuotojui ar vadovui užteks atėjus į sandėlį nuskenuoti QR kodą ir prisijungsite prie sistemos.

Mobili aplikacija leidžia skenuoti prekės barkodą ir gauti detalesnę informaciją apie prekę:

  • Prekės lokaciją sandėlyje
  • Turimą kiekį sandėlyje
  • Dabartinę produkto kainą / savikainą

Tai esminė informacija, kuriuos gali prireikti tikrinant sandėlį, ieškant produkto ar tikslinant produkto kiekį. Ši PrestaShop mobili sandėlio aplikacija leidžia atlikti veiksmus, kaip:

  • Keisti prekės lokacijos vietą (vykdant sandėlio perskirstymo procesus)
  • Keisti prekės likutį
  • Keisti prekės kainą

PrestaShop sprendimai sandėliui

O geriausias sprendimas - mobili aplikacija pritaikyta inventorizacijos procesui. Daugiau jokių nepatogių procesų pildant į įrenginius, eksportuojant į excel duomenų failą, vykdant importavimą. Jus tai galite atlikti tiesiogiai. Mūsų PrestaShop modulis gali fiksuoti, ar tai inventorizacija, ar ne. Tai leidžia sukurti atskaitos tašką nuo kuriuo bus skaičiuojami tolimesnė suvestinė.

Išskirtiniai skaičiavimai ir tikrinimai

Akivaizdu, jeigu turime didesnį prekių skaičių ir augantį užsakymų kiekį darosi sudėtinga viską suvaldyti ir užtikrinti. Sukūrėm unikalų sprendimą, kuris kiekvieną dieną skaičiuoja ir lygina turimus skaičius. Kaip tai atrodo?

Tai modulio dalis, kuri įtraukia šiuos procesus:

  • Suskaičiuotą likutį inventorizacijos metu (fiksuojama data)
  • Užsakytą kiekį iš tiekėjų (bendras kiekis)
  • Likutis pridėtas ranka (speciali sandėlininko paskyra, kuri dalyvauja procese)
  • Grąžinimai iš sandėlio (kokybiškos, bet grąžintos prekės)

Sujungus šiuos procesus mes gauname atskaitos tašką (inventorizacijos datą) nuo kuriuos pradedame skaičiuoti: naujus tiekėjų užsakymus, pridėtą likutį ir grąžintus vienetus. Gauname bendrą kiekio sumą.

Antroje dalyje mes skaičiuojame iškeliaujančius likučius:

  • Išsiųstus užsakymus (sumuojamas kiekis)
  • Išminusuotas kiekis ranka (specialia sandėliniko paskyra)
  • Brokuoti vnt (nurašytas likutis dėl broko)

Atlikus šiuos skaičiavimus mes gauname turime du skaičius: dabartinį kiekį sandėlyje ir išskaičiuota likutį visuose procesuose (visas turimas, gautas likutis - išsiųstas, išminusuotas, brokuotas). Jeigu šie skaičiai nesutampa - fiksuojama klaida sandėlyje, kuri leidžia valandų tikslumu Jums reaguoti į problemą.

PrestaShop moduliai sandėliui

Mes pastebėjome, jog atlikus standartinę inventorizaciją visus stipriai sukrečia gauti rezultatai: trūksta kiekio ir apskaičiuojamas didelis nuostolis. Mūsų PrestaShop sandėlio sprendimas leidžia Jums išlaikyti teisingą prekių likutį ir reaguoti į atsiradusius netikslumus laiku, o ne po pusmečio, kai neįmanoma atsekti klaidos šaltinio.

Likučių tikrinimas / skaičiavimas galimas paspaudus mygtuką arba atliekamas periodiškai sistemos.

Detalios produkto suvestinės

Siekiant taupyti laiką mūsų sukurtas PrestaShop modulis užtikrina, jog produkto informaciją gausite vienoje vietoje. Tai įtraukia visus susijusius procesus ir detaliai leidžia patikrinti kas ir kada buvo vykdoma, jeigu Jums iškilo neatitikimu su kiekiu ar norite patikrinti kitus skaičiavimus.

PrestaShop sandėlio sprendimai verslui

Detali statistika ir suvestinė paruošiama pagal prekę individualiai. Užtenka susirasti prekę, kurią norite patikrinti, paspaudžiate peržiūrėti ir gaunate visų procesų suvestinę.

Tiekėjų užsakymai ir numatomas likutis

Daugiau jokių spėliojimų užsakant likučius iš tiekėjų. Pateiksime Jums prekių sąrašą, kurių trūksta ar artėja ribą (riba nustatoma individualiai prie prekės). Tai užtikrina, jog tiekėjų užsakymą atliksite greitai ir tiksliai.

Kitas išplėstinis funkcionalumas, tai numatomas / reikiamas likutis pagal sukauptus duomenis parduotuvėje. Jeigu gruodį pardavėt 30 vnt žaislų ir Jūsų pardavimai išaugo procentaliai, tai modulis įvertins kokį kiekį galimai parduosite šių metų gruodį ir atsižvelgiant į rekomendacijas galėsite įvertinti pateiktus duomenis, jog pasiruoštumėt tinkamai.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku