2018 m. lapkričio 7 d. - 3 min skaitymo

PrestaShop paslaugos: XML importavimas į PrestaShop

Visame pasaulyje žaibišku greičiu plinta verslo modelis - "Dropshipping", kai gamintojo prekės realizuojamos tiesiai klientui be jokių papildomų tarpininkų. Daugiau jokio sandėliavimo, sudėtingų logistikos procesų. Tačiau, optimizavus šiuos procesus atsiranda antra dalis, kuri privalo būti optimizuojama - prekių ir kiekių sinchronizacija tarp prekių tiekėjo ir Jūsų.

XML prekių importavimas į PrestaShop

Ar tikrai privalote švaistyti žmogiškuosius išteklius ir mechaniškai kelti šimtus prekių į parduotuvę? Tikrai ne! Ir tai būtu visiškai nelogiška, kai atliekamas toks didžiulis darbas tiekėjų paieškoje, logistikos optimizavime. Jums užtenka susisiekti su tiekėju ir paprašyti duomenų failo: CSV, XML, XLS, XLSX, JSON ar kitas duomenų tipas. Praktikoje dažniausiai pateikiamas XML duomenų failas.

Trumpai, tai struktūrizuota žymėjimo kalba, kuriame visas turinys pateiktas pagal taisykles, žymėjimus. Tokį failą mes galime reguliariai (kartą, du, tris ar net kas reikiamą laiko tarpą) nuskaityti iš tiekėjo ir atnaujinti duomenis savo internetinei parduotuvei.

Kas gaunasi? Jog turime pilnai veikiančia internetinę parduotuvę, kuri paremta "Dropshipping" principu ir automatizuotai kuria ir atnaujina prekes, sinchronizuojasi likučius iš tiekėjo.

Kaip atrodo duomenų importavimas?

Tai procesas, kuris nėra sudėtingas, tačiau reikalauja teisingų sprendimų ir kokybiško importavimo. Sukūrėme pažangų ir pilnai valdomą PrestaShop XML importavimo modulį, kuriame galite valdyti visus savo tiekėjus!

PrestaShop xml importavimo modulis

Tai modulis, kuris suteikia galimybę kontroliuoti visus tiekėjus vienoje aplinkoje! Kiekvienas tiekėjas ir tiekėjo importuojamas duomenų failas kontroliuojamas atskirai. Užtenka pasirinkti konfigūruoti ir galite koreguoti tiekėjo nustatymus kaip: 

  • Susieti tiekėjo kategorijas į savo parduotuvės kategorijas
  • Susieti tiekėjo pateikiamas savybės su egzistuojančiomis parduotuvės savybėmis (išvengiame dubliuotų savybių)
  • Susieti tiekėjo pateikiamas kombinacijas su egzistuojančiomis parduotuvės kombinacijomis (atributais)
  • Reguliuoti importuojamas kategorijas
  • Reguliuoti bendrą produktų antkainį
  • Reguliuoti antkainį pagal kategorijas
  • Reguliuoti antkainį individualiai produktui

Tai pagrindiniai ir esminiai konfigūravimai, kurie aktualiausi siekiant atlikti kokybišką ir efektyvų prekių importavimą į PrestaShop internetinę parduotuvę.

Kaip vyksta kategorijų skirstymas?

Šioje dalyje gauname visas kategorijas iš tiekėjo duomenų failo (XML, CSV, JSON, API). Turėdami kategorijų sąrašą galime konfigūruoti ir nustatyti: ar importuojame šią kategoriją, kategorijos antkainį.

PrestaShop XML importavimas į elektroninę parduotuvę

"Dropshiping" verslas žavus, jog nereikalingas prekių sandėliavimas , tačiau klaidingi sprendimai gali apsunkinti ir paversti verslą nuostolingu. Smulkių ir nenaudingų prekių importavimas gali pareikalauti daugiau išlaidų, nei atnešti pelno. Dažnai rekomenduojame pradėti nuo pagrindinių prekių išplečiant produkciją iki platesnio pasirinkimo, kai užsakymų skaičius padažnėja iš tiekėjo.

Savybių skirstymas

Viena iš pagrindinių rekomendacijų pardavinėjant internetu - puikus ir išsamus produkto aprašymas. Prekių charakteristika suteikia klientui galimybę palyginti prekes, susipažinti su pagrindinėmis prekės savybėmis, įvertinti prekės kokybę ir tinkamumą.

Dažnai pastebime, jog netvarkingos XML prekių integracijos prikuria daug vienodų savybių, kas apsunkina prekių filtravimą ir bendrą tvarką parduotuvėje. Siekiant išvengti šių klaidų Jus galite susieti tiekėjo savybės su egzistuojančiomis savybėmis parduotuvėje. Turite daug savybių? Tai tikrai ne problema, nes modulis palaiko automatinę savybių paiešką.

XML savybių susiejimas PrestaShop

Importuotų prekių valdymas ir konfigūravimas

Atlikus pilną prekių importavimą galite peržiūrėti pelningiausiai parduodamas tiekėjo prekės ir atvirkščiai. Įvertinus pardavimus galite individualiai konfigūruoti produktus:

  • keisti produkto antkainį
  • įjungti / išjungti produktą

Tai padės kontroliuoti prekių pardavimus (didinant, mažinant antkainį) ar atsisakyti finansiškai nenaudingų prekių.

XML produktų valdymas

Rekomendacijos

Tai verslo tipas, kuriuo užsiima smulkūs ir stambūs verslai visame pasaulyje. Ir suprantama.. Sąlyginai Jums užtenka minimalių investicijų ir galite pradėti tarptautinį verslą Lietuvoje, Baltijos šalyse ar visame pasaulyje be didelių išlaidų (sandėliavimo, dvigubos logistikos). 

  • Galimybė pradėti verslą be didelių finansinių išteklių
  • Galimybė pardavinėti visame pasaulyje
  • Galimybė plėsti asortimentą greitai be didelių išlaidų (užtenka rasti patikimą tiekėją)
  • Mobilumas. Jus galite valdyti savo verslą net atostogaujant!

Tikrai daug skambių ir gundančių frazių, kaip galime pradėti didžiulį ir pelningą verslą, tačiau kaip greitai galime pradėti, taip greitai galime ir baigti. Ir deja... ne su svajotu pelnu, o patirtomis išlaidomis ir nelaimingais klientais. Pagrindinės tokio verslo ir integracijų klaidos:

  • Netinkamas tiekėjas ir tolimas sandėlys gali stipriai prailginti prekių gavimo procesą.
  • Pigių ir pavienių prekių užsakymai gali Jus smugdyti. Tai reikalauja daug procesų, tačiau suteikia mažai naudos.
  • Nepritaikyta lokalizacija.
  • Nekokybiškai atlikta prekių integracija su tiekėju - savybių dubliavimas, asortimento nevaldymas ir naudos neįvertinimas

Sujunkite tiekėją su savo PrestaShop parduotuve naudojant mūsų išmanųjį modulį ir džiaukitės efektyviais rezultatais, lengvu tiekėjo valdymu ir išsamia statistika.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku