2015 m. birželio 27 d. - 4 min skaitymo

Atsiskaitymo ir pristatymo būdai

Manau nesuklysiu įvardindamas, jog didžioji dalis žmonių, kurie verčiasi elektroniniu verslu, nesureikšmina šių dviejų etapų. Dažnai tai įvardijama - "Nenoriu apsikrauti, pradžiai užteks", tačiau tai tęsiasi metų metus. Kaip manote, ar tai turi įtakos Jūsų pardavimams? Žinoma, taip! Įprastai, didžioji dalis žmonių skiria pagrindinį dėmesį pagrindiniam krepšelio puslapiui, tačiau, ar teko analizuoti statistiką?

"X" parduotuvės 2 mėnesių statistika:

Krepšelių skaičius: 5583 vnt

Skaičius, kuris pereina į užsakymus: 2575 vnt

Užsakymų skaičius: 1651 vnt

Rezultatai: iš 5583 krepšelių (galimų užsakymų) - apsiperka tik 30 % klientu (1651 užsakymai).

Ką tai įrodo? Jog didžiulė dalis užsakymų prarandama užsakymo suvestinės puslapyje (46 %). Kita dalis galimų užsakymų dingsta - tarp pristatymo ir atsiskaitymo. Tai tik įrodo, jog klientams netiko galimi pristatymo, atsiskaitymo būdai arba įkainiai.

Žinoma, kiekvienos el. parduotuvės statistika gali skirtis, tačiau, per ilgametę patirtį teko pastebėti, jog situacija visur panaši.

Palikti krepšeliai PRestaShop

Pristatymo galimybės Lietuvoje

Daugiau nei kelios dešimtys kurjerių tarnybų, įvairūs paštomatai, paštas, siuntų atsiėmimo vietos, autobusu paslaugos. Ką rinktis? Žinoma, aklai susidėti visus pristatymo būdus į parduotuvę tikrai negalima, kadangi, vienas ar kitas būdas gali būti tikrai netinkamas Jūsų prekių asortimentui. Tačiau, aptarkime populiariausius pasirinkimus ir pagalvokime, kodėl būtent šis būdas.

KURJERIAI:

1. DPD kurjeriai

2. Omniva kurjeriai

3. Venipak kurjeriai

4. LP Express kurjeriai

Tai kurjeriai, kuriuos klientai renkasi didžiausiuose Lietuvos el.parduotuvėse. Tai kurjeriai, kuriuos žino, net atokiau gyvenantys žmonės. Tai kurjeriai - kuriais pasitiki. Mano asmeninė nuomonė, jog nepasiūlyti klientui greito ir pigaus pristatymo su kurjeriais - tiesiog nuodėmė! Klientai įpratę, jog tai vienas greitesnių ir saugesnių būdu gauti prekes.

PAŠTOMATAI

1. LP EXPRESS paštomatai

2. Omniva paštomatai

Kuris geriau? Kurį pasirinkti? Atsakymas paprastas - abudu! Teko analizuoti, kuris visgi populiaresnis pasirinkimas? Iš pirmo žvilgsnio balsuočiau už Omniva paštomatus, tačiau, nagrinėtos parduotuvės statistika nustebino.

360 pirkimų, kai pasirinkta Omniva paštomatai.

300 pirkimų, kai pasirinkta LP EXPRESS paštomatai.

Tai įrodo, jog verta turėti abu pasirinkimus. Klientai tikrai neapsikraus, o apsiperkantysis klientas tikrai žinos, jog mano mieste - Šilutėje, randasi tik LP Express paštomatas ir klientas renkasi iš karto žinomą paštomatą. Kitas svarbus dalykas: paštomatų išsidėstymas. Analizuojant žemėlapį ir paštomatų adresus galime pamatyti, jog Omniva ir LP Express paštomatai išsidėstę skirtinguose miesto vietose.


Lp express paštomatai Klaipėdoje
LP Express paštomatai Klaipėdoje
Klaipėda Omniva paštomatai
Omniva paštomatai Klaipėdoje

Toks paštomatų išsidėstymas būdingas visiems miestams, todėl manau, jog verta pasiūlyti tiek Omnivos, tiek LP Express paštomatus.

LIETUVOS PAŠTAS

Saugus, patikimas ir žmonių mėgstamas pristatymo būdas. Galimybė siųsti į įvairias šalis, kaimelius. Ypač geras pasirinkimas, kas siūlo lengvesnes prekes.

SIUNTŲ ATSIEMIMO TAŠKAI

Tikriausiai niekam ne paslaptis, jog DPD siūlo siuntų atsiėmimo taškus įvairiuose miesto parduotuvėse.

Atsiskaitymo galimybės

Šioje dalyje stipriai neišsiplėsiu ir pasistengsiu viską pateikti glausčiau. Turint platų pristatymo pasirinkimą, mes galime pasiūlyti ir platų atsiskaitymą derinant tai su kurjeriais.

GALIMOS KOMBINACIJOS:

1. Lietuvos paštas (atsiskaitymas grynaisiais - išperkamasis paštas);

2. Kurjeriai (atsiskaitymas grynaisiais gaunant siuntą)

3. Omniva paštomatai (atsiskaitymas banko kortele omniva terminaluose);

Kiekvienas pristatymo būdas išplečia atsiskaitymų galimybes, kas tik padidina pardavimų procentą. Manau, jog dabartiniais laikais neverta apsiriboti su kukliu bankiniu pavedimu ar įprastos payseros integracija.

mokėjimo būdai


Kodėl gi neįdiegus kreditinių kortelių atsiskaitymo? Šią paslaugą siūlo paysera, cardinity, paypal.

Brangios prekės? Pasiūlykime lizingą. SB lizingas, payseroje integruoti lizingai.

Išsimokėtinai? Naujovė, tačiau, jeigu tai mums nekainuoja? Įsidiekime Sving.

Internetiniai bankai? Skrill, paypal ir kitos sistemos.

Kodėl niekas nepabrėžia apie payseros galimybę atsiskaityti maximoje?

Atsiskaitymas spaudos kioskose?

Galimybių labai daug... Klientų taip pat labai daug skirtingų.


Asmeniškai, net buvau nustebęs, kaip kreditinės kortelės, paypal populiaru Lietuvoje. Tai kodėl viso šito atsisakyti? Didžioji dalis išvardintų variacijų - visiškai nieko nekainuoja, nes sukurti moduliai, kuriuos reikia tik įdiegti ir pasiruošti darbui. Kitas asmeninis pastebėjimas - didžioji dalis verslininkų įsivaizduoja savo klientus kaip invalidus. Klientas nesupras, klientas apsikraus, klientas neras, tačiau užeikime į didžiausias elektronines parduotuves, kaip ebay, amazon... Klientas tiesiog apkrautas informaciją, tačiau viskas labai išsamu ir lengvai randama.

Apibendrinus, ar norėtumėte dirbti tiek pat, o uždirbti 30, 40, 50 ar net 70% daugiau? Žinoma, tokie dideli skaičiai, net didžiausiam optimistui atrodo neįtikėtini. Taip, galbūt tai gerokai per dideli rezultatai, tačiau, teko dirbti prie parduotuvės, kai sugebėjome iš 70 % paliekamų užsakymų pereiti prie kuklaus 30 %. Optimizuokime savo parduotuves, dirbkime mažiau, o uždirbkime daugiau! Sekmės darbuose.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku