2018 m. lapkričio 1 d. - 5 min skaitymo

SEO optimizacija kategorijos puslapiui

Pirmoje dalyje pristatėme, kaip teisingai atlikti vidinę SEO optimizaciją produkto puslapiui, o šioje dalyje aptarsime kategorijos puslapio optimizavimą. Darbas su kategorijomis - greitas ir paprasčiausias kelias į srautą. Įprastai, tai raktažodžiai, kurie generuoja tikrai didelį srautą ir pritraukia įvairaus srauto į parduotuvę. Tai kodėl verta investuoti ir atlikti vidinę kategorijų seo optimizaciją?

Kategorijos SEO optimizacija

Pirmame SEO straipsnyje apie produktą detaliau aptarėm srautą ir skirtingus srauto tipus. Jeigu tikslinis produktas ("Exit batutas 420 cm") atveda mums klientą, kuris tiksliai žino ko ieško ir yra pasiruošęs atlikti pirkimą, tai raktažodis "batutai" generuoja 100 kartų daugiau srauto, kuriame sulauksime nuo pradinio iki paskutinio tipo lankytojų. Vieni tik domėsis, kiti lygins, treti rinksis, o mažoji dalis - pirks.

Tačiau, tai puikus ir ganėtinai pigus būdas aplenkti konkurentus! Pavogti srautą ir pasistengti maksimaliai paversti srautą į pardavimus. Kodėl paminėjau pigus būdas? Mano akimis, tai didžioji dalis atmestinai žiūri į šį procesą. Dabartinė "dropshipping" mada privertė visus skubėti, keltis ir visiškai pamiršti apie kokybę. Kuriamos naujos kategorijos, importuojama tūkstančiai naujų produktų, tačiau visiškai pamirštama SEO dalis.

Pasinaudokime ir išstumkime savo konkurentus. Rekomenduočiau išsirinkti ne pačius populiariausius raktažodžius, bet pradėti nuo populiarumo / konkurencingumo vidutinio santykio. Pradėkite mažais žingsniais nuo vidutinio sunkumo ir rezultatams gerėjant pereikite prie populiariausių ir geidžiamiausių raktažodžių. Siekiant to mums prireiks:

  • Susitvarkyti URL struktūrą
  • Susitvarkyti "meta title" pavadinimus
  • Susitvarkyti "meta description" aprašymus
  • H žymės (H1, H2, H3, H4)
  • Kategorijos turinys
  • Canonical URL!

Didžioji dalis orientuojasi į pagrindinius SEO kriterijus, tačiau pamirštą turinį (kurio parduotuvėse taip trūksta) ir daro vieną pagrindinių klaidų - nesusitvarko su "Canonical URL" ir prisidaro dubliuoto turinio (filtruojant, puslapiavimas). Pasinaudokime ir paverskime minusais didžiulu pranašumu prieš konkurentus.

URL struktūra

Jeigu Jūsų kategorijos puslapio nuorodoje nėra Jūsų pagrindinio raktažodžio, turite problemų. Ir didelių problemų.

Privalote užtikrinti, jog URL atsirastu pavadinimas. Jeigu norite orientuotis į raktažodį: batutai, tai Jūsų struktūra turėtu atrodyti taip:

  • www.adresas.lt/batutai
  • www.adresas.lt/laisvalaikio-prekes/batutai

Jeigu skaitėt pirmąjį straipsnį apie produkto optimizavimą ir įsigilinote, tai orientuotis į visą srautą nėra tinkamiausias variantas. Mus domina didesni pardavimai. Paskatinkime klientą ir pasikeiskime URL struktūrą į:

  • www.adresas.lt/kokybiski-batutai-internetu
  • www.adresas.lt/pigus-batutai-internetu

Tikrai nesiūlau pulti ir keisti visų kategorijų, tačiau rekomenduoju išmėginti šią strategiją su vienu, kitu populiaresniu raktažodžiu ir palyginti rezultatus. Atlikus pakeitimus nepamirškite sukurt naują 301 nukreipimo taisyklę iš senos kategorijos į naująją, jog neprarastumėt rezultatų.

Kategorijos "Meta title" pavadinimas

Tai vienas iš esminių SEO darbų. Teisingas ir kokybiškas "Meta title" pavadinimas. Privalote panaudoti pagrindinį raktažodį pavadinime. Ir vėl... privalome orientuotis į pardavimus ir paskatinti klientus. Sukurkime tokį pavadinimą, kuris priverstu klientą spausti, apsilankyti ir įsigyti.

  • Kokybiški batutai internetu - nemokamas pristatymas šį mėnesį!
  • Pigus batutai internetu - pigus, tačiau labai kokybiški!
  • Slidinėjimo įranga internetu - pristatymas per 48 val!

Įvedate į paiešką batutai ir matote kelis pasirinkimus: 1. batutai, 2. kokybiški batutai internetu 3. kokybiški batutai internetu - šiandiena pristatysime nemokamai. Kurį variantą pasirinksite? Manau, jog didžioji dalis paspaus ant trečiojo varianto. Mums patinka, jog tai kokybiška ir paskatina, nes tai nekainuos papildomai pristatant batutą.

"+Patrauklus žodis" + "Kategorijos pavadinimas" + "emocinis žodis / savybė / tikslas"

Nepagailėkite laiko kokybiškiems "Meta title" SEO aprašymams. Skirta valanda Jums atneš pardavimų likusius N metų.

SEO meta title ir meta description aprašymai

Kategorijos "Meta description" aprašymas

Teoriškai, tai visiškai identiškas procesas lyginant su produkto SEO. Vėl privalome panaudoti kategorijos pavadinimą, įtikinti klientą, jog esame verti ir paskatinti paspausti.

Žinoma, kategorijos "Meta description" turi daugiau simbolių, tai galite tai išnaudoti kaip didžiulį pliusą, tačiau, tai pareikalaus dar daugiau laiko siekiant sukurti kokybiškus meta aprašymus. Keletas puikių idėjų, kaip atrodo geras aprašymas:

  • Ruošiatės varžybomis ar laikotės dietos? Kokybiškas proteinas padės papildyti mitybą! Turime daugiau nei 30 skirtingų pasirinkimų ir 50 skirtingų skonių. Proteiną pristatysime nemokamai! Paskubėk, kiekis tikrai ribotas.
  • Dirbate daug prie kompiuterio? Apsauginiai akiniai 100% padės išvengti akių įtampos ir saugos Jūsų akis! Pasinaudokite išskirtine nuolaida Jums.

Tai tikrai nėra idealus pavyzdys ir šiems pavyzdžiams sukurti sugaišau vos keletą gerų minučių. Tikrai galite geriau, nei palikti aprašymą "Proteinas" ar kopijuoti nuo konkurentų. Sukurkite unikalų, gerą aprašymą ir tikrai pajusite rezultatus.

H žymės kategorijos puslapyje

Jau žinote, jog svetainės struktūra - labai svarbi, jog paieškos portalų robotai lengviau nuskaitytu mūsų kategorijos puslapį. Laikykimės jau aptartų ir privalomų taisyklių.

H1 - atkartokime kategorijos pavadinimą (viena H1 žymė per puslapį)

H2, H3 žymės - galite naudoti tiek, kiek Jums reikia. Atlikite raktažodžių variacijas, paryškinkite norimus žodžius, frazes. Tai padeda išryškinti norimas vietas.

SEO optimizacija kategorijos puslapiui - H žymės

Turinys kategorijos puslapyje

Didžiausia internetinių parduotuvių problema - mažai turinio kategorijos puslapyje. Tai didžiulis minusas SEO ir klientui. Įsivaizduokite, jog tai nėra reali parduotuvė, kai gali paklausti klausimo, pasimatuoti, paliesti ir pažiūrėti. Jeigu skirsite laiko ir detaliai aprašysite savo kategoriją, sudominsite klientą t.y suteiksite vertę klientui - Jus tikrai sulauksite geresnių Google pozicijų

Tai ne tik padeda pagerinti pozicijas, tačiau ir puikiai leidžia sustiprinti visą puslapio turinį ir gauti pliusą iš paieškos sistemų. Rekomenduočiau pateikti klientui pastraipą, dvi puslapio viršuje (jog nepaslėpti produktų) ir pateikti detalų aprašymą puslapio apačioje. Kaip tai turėtu atrodyti?

Kategorijos SEO aprašymas (viršuje)

Kategorijos apačioje mes turime daug vietos, kurią galime išnaudoti efektyviai. Tai netrugdo klientui, tačiau stipriai pagerina bendrą puslapio įvertinimą. Ir žinoma, toks aprašymas gali padėti klientui, kuris ieško informacijos. Taip ne tik pagerinsime SEO, tačiau ir suteiksime naudą klientui.

Kategorijos SEO aprašymas (apačioje)

Ir atsiminkite pagrindines klaidas kuriant turinį:

  • Kopijuoja aprašymą nuo konkurentų
  • Naudoja tiekėjo / gamintojo aprašymą
  • Palieka aprašymus kita kalba
  • Nepabrėžia kategorijos naudos
  • Neatsako į svarbiausius kliento klausimus: kaip, kodėl

Canonical URL`s - nedubliuok turinio

Viena didesnių SEO klaidų - turinio dubliavimas. Net ir turint unikalius aprašymus mes galime prisidaryti dubliuoto turinio ir susigadinti savo SEO rezultatus.

  • www.adresas.lt/laisvalaikio-prekes/batutai
  • www.adresas.lt/laisvalaikio-prekes/batutai?p=2
  • www.adresas.lt/laisvalaikio-prekes/batutai?color=melyna

Matome identiškas nuorodas. Sekanti nuoroda pereina į antrą kategorijos puslapį. Deja Google paieškos algoritmas tai traktuoja kaip du skirtingus puslapius. Puslapių turinys identiškas ir mes gadiname savo SEO reputaciją. Siekiant to išvengti Jums užtenka į sekančius puslapius pridėti vieną žymę: "rel=canonical" arba išskaidyti į atskirus puslapius.

Kategorijos puslapio optimizacija - raktas į pardavimus

SEO optimizavimas elektroninėje parduotuvėje nėra lengvas procesas dėl galybės skirtingų kategorijų, produktų, tačiau tai esminis dalykas siekiant geresnių pozicijų, didesnio srauto ir siekiant parduoti daugiau. Optimizuokite savo parduotuvę dabar ir aplenkite konkurentus.

Rekomenduojame susijusius straipsnius apie internetinės parduotuvės SEO optimizavimą:

SEO optimizacija elektroninei parduotuvei

Kodėl SEO svarbus internetinei parduotuvei?

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku