2018 m. spalio 26 d. - 5 min skaitymo

SEO optimizavimas: produkto puslapis

Internetinės parduotuvės vidinis SEO optimizavimas - ilgas ir sudėtingas procesas, tačiau kartą tai atlikus mes galime džiaugtis geresnėmis pozicijomis ir didesniu srautu. O kartais sakoma - kas viršuje, tam atitenka viskas. Tačiau, lyginant su kategorijomis puslapiu ar pagrindiniu parduotuvės puslapiu, tai produkto optimizacija reikalauja daugiausiai darbo.

Prekės puslapio SEO optimizacija

Mums reikės patikrinti visą eilę punktų, kurie gyvybiškai svarbūs mūsų prekės puslapiui ir tiesiogiai įtakoja SEO rezultatus. Apžvelkime, kokie tai punktai?

  • URL adresas
  • Canonical URL
  • Puslapio pavadinimas (meta title)
  • Meta aprašymas (meta description)
  • H1, H2, H3 žymės
  • Turinys
  • Nuotraukos
  • Įvertinimai

Kaip ir minėjau, sąrašas ilgas ir reikalaujantis daug kruopštaus ir sunkaus darbo, tačiau kartą padarius Jus galėsite pamiršti, todėl investuokite savo brangų laiką, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje džiaukitės stulbinančiais rezultatais!

PrestaShop SEO produkto optimizavimas

Prekės URL adresas

Švarus ir aiškus prekės URL adresas - vienintelė taisyklė Jums. Jeigu Jūsų URL adresas atrodo taip:

  • https://adresas.lt/3-audiniai/345-pilkas-audinys
  • https://adresas.lt/3-audiniai/345-pilkas-audinys?color=pilka&ilgis=5

Tai klaida, kuri Jums kainuoja šimtus, tūkstančius eurų. Jus prarandate pozicijas, pardavimus, srautą. Pažiūrėkime iš Google pozicijos. Jie daro viską, jog tai būtu kokybiška, paprasta, aišku. Ar Jums būtu aiški tokia nuoroda, ar sugebėtumėt įvesti nekopijuojant? Tikriausiai ne.

  • https://adresas.lt/audiniai/pilkas-audinys
  • https://adresas.lt/audiniai/pilkas-audinys-5m

Teko pastebėti, jog pigu.lt keičia kategorijos URL filtruojant prekes kategorijoje. Jie remiasi antruoju pavyzdžiu išvengiant įvairių parametrų URL struktūroje. Tačiau būkite itin atsargūs, nes privalote užtikrinti du svarbius dalykus: "Canonical URL" ir "301 nukreipimą". Jeigu pakeisite nuorodą ir neatliksite nukreipimo, tai pradėsite viską nuo pradžių, nes Google neberas Jūsų puslapio. Jeigu pasinaudosite antruoju pavyzdžių ir turite kombinacijų, tai užtikrinkite, jog tai netraktuos, kaip dublikuoto turinio.

Prekės puslapio meta title

PrestaShop 1.7 atliko atnaujinimą, kai prekės pavadinimas išvedamas kaip H1 žymė ir prekės pavadinimas tampa Meta title reikšme. Ir galiu pasakyti, jog tai yra pats teisingiausias variantas techniškai. Tačiau, kad gautumėt maksimaliai gerus rezultatus, privalote sugalvoti tinkamą pavadinimą.

  • Extreme batutas 420 - Kokybiškas Extreme batutas 420 cm vaikams
  • Whey Gold proteinas - Geriausias proteinas Whey Gold greitiems rezultatams

Tai nėra tik pavadinimas. Tai žodžiai, kurie nusprendžia ir pasako klientui: ar turėčiau paspauti ir pažiūrėti svetainės turinį, ar turėčiau pirkti. Mes esame spontaniški klientai. Investuokite laiką ir sugalvokite patrauklius Meta title savo produktams.

Jog būtu lengviau sugalvoti, pamėginkite naudotis strategija:

"+Patrauklus žodis" + "Produkto pavadinimas" + "emocinis žodis / produkto savybę / tikslas"

Žinoma, tai nėra visiems tinkamiausia schema. Atlikite savo produkcijos analizę, išsirinkite savybes, patrauklius žodžius ir varijuokite. Kurkite skirtingus, skambius ir patrauklius pavadinimus.

Optimizuokite prekės aprašymą - "Meta description"

Vieni galvoja, jog tai greitas ir paprastas procesas - kopijuojame pavadinimą ar aprašymo pastraipą, kelios minutės ir mūsų Meta duomenys aprašyti. Deja, tai dar sudėtingesnis etapas lyginant su Meta title aprašymu. Kodėl? Daugiau turinio!

Įsivaizduokime, jog sukūrėme šaunų Meta title ir klientas sustojo ties mūsų svetaine Google paieškoje. Žemiau konkurentai, dešimt puslapių skelbimų su proteinas ir visi nori gauti klientą. Mes jau turime kliento dėmėsi ir turime tai užtvirtinti. Mūsų meta description turi padėti tašką ir atvilioti klientą. Geras aprašymas turi atsakyti į klausimą, sudominti, pasiūlyti. Pateikiu keletą pavyzdžių, kaip tai galėtu atrodyti:

  • Ruošiatės varžybomis ar laikotės dietos? Papildykite savo mitybą su Whey Gold proteinu, kuriame 0 g cukraus ir 0 g riebalų! Šiandiena taikome nemokamą siuntimą.
  • Dirbate daug prie kompiuterio? "Eyezen" apsauginiai akiniai 100% padės išvengti akių įtampos ir saugos Jūsų akis! Pasinaudokite išskirtine nuolaida Jums.

Tai ne tik aprašymas, tai atsakymas klientui, kodėl jis turėtu pirkti šį proteiną ar šiuos apsauginius akinius dirbant prie kompiuterio. Ir žinoma, jog paskatintumėm klientą ir neleistumėm jam eiti prie sekančių skelbimų - pasiūlykime nemokamą siuntimą, akciją ar dovaną! O kam nepatinka patrauklūs pasiūlymai? Parašykite, jog tai ribota, jog klientą paskatintumėt pirkti dabar.

Rekomenduoju susidaryti tinkamus šablonus "Meta description" aprašymui ir varijuoti tarp prekių aprašymų. Pavyzdžiui: "Problema" - "Produktas ir jo savybės" - "skatinamas veiksmas / pasiūlymas". Atsakykite, įrodykite ir paskatinkite. Pasidarykite kelis šablonus ir varijuokite aprašant savo produktų "Meta description".

H žymės produkto puslapyje

Aukščiau minėjau, jog PrestaShop 1.7 išveda H1 žymę su prekės pavadinimu. Toks variantas idealiai tinka Jūsų puslapiui. Dėmesio: H1 žymė gali būti panaudota tik kartą per puslapį.

Varijuokite savo pagrindinį raktažodį ir panaudokite daugiau žymių - H2, H3. Šios žymės puikiai tinka aprašant: kodėl verta pirkti produktą X, produkto X savybės, produkto X atsiliepimai. Klientai, kurie ruošiasi pirkti produktą dažnai domisi, kokios produkto X savybės, atsiliepimai ir tai puikiai padės Jums tapti pirmiems!

Produkto turinys

Didžiausia internetinių parduotuvių problema - mažai turinio apie siūlomą produktą. Tai didžiulis minusas SEO ir klientui. Įsivaizduokite, jog tai nėra reali parduotuvė, kai gali paklausti klausimo, pasimatuoti, paliesti ir pažiūrėti. Jeigu skirsite laiko ir detaliai aprašysite savo produktą, sudominsite klientą t.y suteiksite vertę klientui - Jus tikrai sulauksite geresnių Google pozicijų.

Paieškos sistemos vertina unikalų turinį, o jeigu turinys kokybiškas ir naudingas klientui (klientas praleidžia daugiau laiko puslapyje) - tai Jūsų raktas į sėkmę. Tačiau, tai vieta, kur įprastai visi klysta ir renkasi lengvesnį kelią, kuris suteikia tik neigiamą efektą.

  • Kopijuoja aprašymą nuo konkurentų
  • Naudoja tiekėjo / gamintojo aprašymą
  • Palieka aprašymus kita kalba
  • Nepabrėžia produkto naudos
  • Neatsako į svarbiausius kliento klausimus: kaip, kodėl
  • Neskatina pirkti

Jau kalbėjome, jog mūsų meta title ir meta description privalo atskleisti produkto naudą ir paskatinti. Tai pilnas produkto aprašymas internetinėje parduotuvėje privalo įtraukti viską siekiant geresnių SEO pozicijų.

Ar pastebėjote, kaip aprašo savo produktą prabangių automobilių pardavėjai? BMW Laser lights, tai technologija, kuri leidžia matyti 500 m toliau ir užtikrina Jūsų saugumą. O kaip aprašo standartinė parduotuvė? Lempos : Laser light.

Taip, savybių pateikimas geriau nei nieko, tačiau kaip minėjau, mes esame spontaniški ir emocingi žmonės. Mes norime girdėti perkamo produkto naudą, o ne tuščią charakteristiką ir sudėtingas sąvokas. Pabrėžkite ir įtraukite svarbiausias produkto dalis, kaip:

  • Detalus prekės aprašymas
  • Kodėl verta pirkti ši produktą?
  • Naudojimo instrukcijos
  • Informacija apie gamintoją (kodėl jis geras, kodėl verta pirkti jo produkciją).
  • Siuntimo / Grąžinimo garantijos ir galimybės
  • Paskatinimas pirkti (nemokamas pristatymas / dovana / prekių paketas / nuolaida)

Tai vieta, kur galite improvizuoti ir įvairiais būdais mėginti sudominti savo klientą, jog įsigytu reklamuojamą prekę. Laisvės produkto puslapyje - daug. Jeigu norite, jog produktas parduotu, o ne tik egzistuotu, tai skirkite savo dėmėsį ir pilnai paruoškite produktą.

Kokybiškos produkto nuotraukos

Pripažinkite, jog visada atkreipiate dėmėsį, kai apsilankius parduotuvėje pamatote kokybiškas, gražias produkto nuotraukas. Žinoma, tai reikalauja laiko - fotografavimas, nuotraukų apdirbimas, sukėlimas. Tačiau, ar mes norime parduoti ar turėti egzistuojančią prekę?

  • Gera nuotraukos kokybė
  • Kokybiška nuotraukos aplinka
  • Patrauklus bendras vaizdas
  • Įvairios nuotraukos - skirtingi kampai, paryškintos detalės produkto

Prekių atsiliepimai

Klientų atsiliepimai apie prekę, kaip auksas. Tai panaikins visas baimes pirkti ir veiks, kaip gero draugo patarimas! Pirkėjams svarbu ką apie tai mano kiti klientai, ar kas pirko šią prekę, ar gavo prekę, ar viskas gerai gavus prekę? Daug klausimų, daug dvejonių ir baimės.

Atsiliepimai apie prekę ne tik atsako į klausimus, tačiau ir geras būdas padidinti pardavimus! Tačiau, kaip gauti atsiliepimų, jeigu didžioji dalis klientų palieka atsiliepimą tik esant problemoms?

Sugalvokite atsiliepimų rinkimo strategiją! Atlikus užsakymą klientui pasiūlykite nuolaidos kuponą, jeigu sutinka palikti atsiliepimą apie prekę. Tai tikrai paskatins skirti keletą minučių atsiliepimui ir gauti vertingą nuolaidos kuponą.

Atsiliepimų atvaizdavimas produkto puslapyje

Produkto SEO optimizavimas atsiperka!

Tikrai tikiu, jog teisingai paruošti vieną produktą gali pareikalauti daug laiko ir pastangų, tačiau tai raktas į geresnes SEO pozicijas ir didesnius produkto pardavimus. Jums užtenka kartą paruošti ir galite ateinančius metus džiaugtis rezultatais. Jūsų investuotas pusdienis Jums atsipirks 1000 kartų, todėl pasverkite, kiek Jums kainuoja kokybiškai paruošti prekę ir kiek tai atneš naudos, jeigu padidinsite pardavimus 100, 200, 300%.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku