2018 m. spalio 14 d. - 2 min skaitymo

Svarbios PrestaShop naujienos 1.6 versijai!

PrestaShop paskelbė gerų naujienų, kurių parduotuvės vis dar naudoja 1.6 versiją. Šios versijos palaikymas turėjo nutrūkti 2018 m. Spalį, tačiau dėl bendruomenės aktyvumo, priekaištų, populiarumo nusprendė pratęsti iki 2019 m. Birželio 30 d. Ką tai reiškia ir ko galime tikėtis?

PrestaShop 1.6 versijos palaikymas

Atsižvelgiant į bendruomenės aktyvumą ir norą palaikyti 1.6 versiją buvo nuspręsta toliau prižiūrėti ir atnaujinti 1.6 versiją. Žinoma, sistema nebus naujinama, tiesiog atliekama techninė priežiūra, jog neatsirastu saugumo spragų. Tai trumpai, sulauksime tik kritinių klaidų ir saugumo klaidų atnaujinimų.

Tikrai puikios naujienos tiek senesnių versijų turėtojams, tiek susiskaldžiusiai bendruomenei. Tačiau, tai nereiškia, jog 1.6 versija bus toliau plėtojama, o pagrindine ir toliau tobulinama versija išliks - PrestaShop 1.7 versija.

PrestaShop 1.6 versijos palaikymas

Geros naujienos PrestaShop 1.7

Naujienos nesibaigia ir sulaukėme žinių, jog panaikinti moduliai ir trūkstamos funkcijos bus grąžintos su 1.7.5 ir 1.7.6 versijomis. Asmeniškai, man tai nebuvo pagrindiniai kriterijai vertinant sistemą. Pagrindinis tikslas, jog sistemos pagrindas veiktu stabiliai, tačiau, tikrai geros naujienos, nes šioje dalyje, tikrai pasijuto noras uždirbti iš menkiausios smulkmenos.

Tačiau, aktyvus PrestaShop 1.7 versijos tobulinimas nuteikia optimistiškai ir mano akimis, tai bus kur kas pranašesnė ir tvarkingesnė parduotuvės versija lyginant su senąja. Tiek technologiškai, tiek atsižvelgiant į apribojimus, kurie patinka ne visiems (ypač modulių kūrėjams), tačiau įveda į sistemą dar daugiau tvarkos.

Ką pasirinkti? PrestaShop 1.6 ar 1.7 versiją?

Kategoriškai rekomenduočiau Jums pasirinkti naujausią ir pažangiausią 1.7 versiją. Atlikta daug puikių sprendimų "front" dalyje, kuri orienuota į pardavimus. Ir dar daugiau pakeitimų ir naujovių "back" dalyje.

  • Integruotas Symfony karkasas (naujos galimybės programuotojams, tačiau galimybė nenaudoti)
  • Patobulinta "front" dalis - webpack integracija, patogesnis temų kūrimas
  • Naujausios PHP versijos palaikymas
  • Valdymo dalyje naudojamas Symfony + Vue.JS

Visumoje, man patinka, jog sistema remiasi naujausiomis ir populiariausiomis technologijomis, tobulėja ir žengia į priekį. Nors "lengva ir paprasta" turinio valdymo sistema tampa sudėtingesne ir sunkesnė, tačiau tai išplečia naujų galimybių išlaikant senąjį principą.

Jau daugiau nei 500,000 elektroninių parduotuvių naudoja PrestaShop 1.7 versiją. Rekomenduočiau ir Jums pereiti ir naudoti naujausią 1.7 versiją. Jeigu kyla klausimų dėl migracijos iš senosios versijos į naująją - kreipkitės ir padėsime.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku