2016 m. vasario 9 d. - 2 min skaitymo

XML importavimas į PrestaShop

Kartą naršant ir tyrinėjant įvairias el.parduotuves susimąsčiau... Kiek daug naujų elektroninių parduotuvių, kokia įvairovė - nuo specializuotų prekių tik moterims iki parduotuvių, kur siūloma viskas. O prekių skaičius stulbinantis. Nuo 1000 iki 10 000 prekių ir daugiau. Paprastas vartotojas susimąsto, kiek daug darbo, kiek daug žmogiškųjų išteklių kol viską sukurti, sukelti produktus, išversti. BET! Šioje vietoje, norėčiau supažindinti su XML integracija. 

Kas yra XML?

Tai tam tikras formatas - struktūra, kuria pateikiami duomenys (produktai ir jų aprašymai, užsakymai, klientų duomenys). Pagrindinė XML kalbos paskirtis yra užtikrinti lengvesnį duomenų keitimąsi tarp skirtingo tipo sistemų. Pavyzdžiui: importuoti produkciją, kuri pateikta XML formatu. Eksportuoti pardavimus XML formatu ir importuoti į buhalterijos sistemą. Eksportuoti savo tiekiamą produkciją į kainų portalus, partneriams, jog būtu galima importuotis lengvai ir greitai.

<asmenys>
  <asmuo pasonumeris="MP123456">
    <vardas>Mike</vardas>
    <pavarde>Kebenis</pavarde>
  </asmuo>
  <asmuo pasonumeris="PK123456">
    <vardas>Morka</vardas>
    <pavarde>Išminčius</pavarde>
  </asmuo>
  <papildoma_informacija x="123"/>
</asmenys>

XML importavimas į PrestaShop

Taigi, tiekėjas mums pateikia XML formatu duomenis apie savo prekiaujama produkciją. Kas vyksta toliau? Pasitelkiant programavimo žinias paruošiamas importavimo modulis, kuriuo pagalba prekės importuojamos į Jūsų parduotuvę. Per trumpą laiką 10 - 60 min. (priklauso nuo XML faile esančių duomenų kiekio) galima importuoti 2000 - 5000 produktų ir sėkmingai praplėsti savo asortimentą. 

XMl produktų importavimas į PrestaShop

Proceso metu nuskaitomas XML duomenų failas ir atliekamas duomenų analizavimas. Apsitarius poreikius ir verslui būdingus aspektus suprogramuojamas modulis pritaikant visus poreikius ir importuojami XML faile pateiktys duomenys. Pagal kliento poreikius nustatomas prekių atnaujinimo ir tikrinimo laikas. Pavyzdžiui, 5.00 ryto. Rytais XML informacija peržiūrima - naujos prekės pridedamos, išimtos prekės - atjungiamos, o prekių likučiai - atnaujinami pagal tiekėją. Skamba paprastai, taip? Daugiau jokių ilgų ir nobodžių tikrinimų ar prekė egzistuoja, ar likutis teigiamas. Viskas atliekama automatizuotai.

Apibendrinimas

XML integracija, tai pakankamai nesudėtingas procesas, kuriuo metu galima importuoti didžiulius kiekius duomenų - klientus, užsakymus, tiekėjo prekes be didesnių vargų. Duomenys lengvai sinchronizuojami, kas suteikia itin palankias sąlygas vystyti verslą be jokių didesnių išlaidų ir resursų ir žinomą - netikėtų niuansų su klientais. 

Įprastai XML formatas pasitelkiamas importuojant produkciją, kategorijas, sinchronizuojant užsakymus su buhalterijos, kurjerių sistemomis ar siekiant automatizuoti duomenų importavimo/eksportavimo procesus.

Naudojame trečiųjų šalių slapukus siekdami analizuoti svetainės srautą. Skaityti plačiau
Sutinku Nesutinku